Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Jednání Prodrivu a McLarenu zkrachovala

Jednání Prodrivu a McLarenu zkrachovala

Prodrive usiloval o dodávku zákaznických vozů.

Vyjednávání McLarenu s budoucím účastníkem GP F1 týmem Prodrive podle všech zpráv ztroskotalo.
 
Prodrive usiloval o dodávku zákaznických vozů a ještě před několika týdny šéf týmu David Richards hovořil o tom, že jediná překážka při vyjednáváních je aktuální znění Concordské dohody.
 
Podle deníku Autosport ovšem výkonný ředitel McLarenu Martin Whitmarsch oznámil svým lidem, že tým již nadále nebude pokračovat ve společných plánech se společností Prodrive. Bližší informace k této věci zatím nepodal ani jeden z týmů.
 
Není jasné, z jakého důvodu jednání skončila, nicméně blíží se termín zasedání FIA, kde bude probíhat odvolací soudní řízení ve věci žaloby týmu Williams proti dodávkám zákaznických vozů.
 
Ron Dennis během víkendové GP Číny uvedl, že jeho tým nepodepsal žádnou dohodu s Prodrivem a nemohl tak ani udělat bez kompletních znalostí jejich vstupu do formule 1.
 
„Nevstoupili jsme v tomto okamžiku do žádného kontraktu se žádným týmem,“ řekl. „Pokud si někdo přeje vstoupit do mistrovství v roce 2008 a nemá jasno v tom, zda to je či není povolené, pak je to problém daného týmu a zcela určitě ne McLarenu.“
 
Při Belgické GP Richards uvedl, že obchod na dodávku vozů a motorů je již dohodnutý, avšak nikdy výslovně nezmiňoval McLaren.
 
„Jsme prakticky dohodnutí, ale jsou tu ještě otazníky v podobě platnosti znění Concordské dohody. Tyto věci musí být nejdříve dořešené, všechny ostatní aspekty jsou již vyřešené.“ uvedl šéf Prodrivu ve Spa.
 
Budoucnost týmu Prodrive pro příští sezónu bude pravděpodobně záviset na výsledcích vyjednávání s Renaultem a dalším týmem, se kterými je podle Richardse jeho tým v jednání.