Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

David Richards dnes navštívil Prahu

David Richards dnes navštívil Prahu

Šéf společnosti Prodrive gratuloval našim jezdcům.

Šéf společnosti Prodrive David Richards, které letos plánoval se svým týmem vstup do formule 1, dnes navštívil Prahu.

Formule 1 sice nevyšla, ale Richards provozuje úspěšné programy napříč motorsportem, například nový projekt v Le Mans sérii, kterého se účastní také jezdci Stefan Mücke a Čech Jan Charouz.

Pro Aston Martin, který Richardsovi také patří, závodí náš Tomáš Enge. V Mistrovství světa rely provozuje Subaru.

„Naše společnost Prodrive působí v řadě špičkových motoristických odvětví a k programu LMS ve spolupráci s týmem Tonyho Charouze mám velkou důvěru. Jsme teprve na začátku, ale už teď je vidět, jak je náš vůz konkurenceschopný.

Věřím, že postupně budeme ještě silnější. V LMS i ve 24 hodinách  Le Mans, v nichž budeme mít napřesrok výročí padesáti let od vítězství značky Aston Martin,“ řekl David Richards.

Zatímco v závodech LMS bojuje v britsko-českých barvách duo Charouz-Mücke, ve slavném francouzském maratonu je doplní i Enge. Splní si tím velký sen, závodit se sportovním prototypem nejsilnější světové třídy. „To auto jsem si zamiloval od prvního testu. Je až neuvěřitelný požitek jej řídit. Na můj nejoblíbenější závod se tedy těším o to víc, že budu moci řídit právě tento vůz,“ míní Enge, který v Praze přijímal gratulace za včerejší vítězství v Monze ve třídě LMG1. S kolegou Antonio Garciou jej dosáhl s Astonem Martin DBR9.

„Tomáš byl v našich službách vždy jednou z největších hvězd. Věřím, že na své úspěchy s vozem Aston Martin DBR9 třídy GT naváže i v našem novém prototypu,“ dodal David Richards. „Máme silnou celou posádku, vůz i zázemí.“

Foto: BPA/Petr Frýba