Novinky

  • 20.05.2024 Good Verstappen v neděli kromě Imoly opanoval také Nürburgring - v simulátoru

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

Facebook Instagram

Zahraniční tisk o Grand Prix Monaka

Zahraniční tisk o Grand Prix Monaka

"U takového jezdce se dá taková chyba těžko pochopit."

Ferrari odešlo v Monaku poprvé v této sezoně formule 1 poraženo, přesto v Itálii slaví. Fanoušky na Apeninském poloostrově rozjásal Jarno Trulli, který jako první italský jezdec od triumfu Riccarda Patreseho před dvaadvaceti lety dokázal ve velmi prestižní Velké ceně zvítězit.

"Trulli je legenda," napsal dnes list Corriere dello Sport, třebaže devětadvacetiletý pilot v neděli vyhrál ve formuli 1 poprvé. Tuttosport zase velebí italského prince z Monaka a Gazzetta dello Sport označila Velkou cenu za nezapomenutelnou.

Po pěti triumfech Michaela Schumachera hrozila šampionátu nuda, ale šestý závod dal fanouškům naději na změnu. "Mistrovství světa ještě neskončilo," věří Corriere dello Sport.

I tak má hvězda stáje Ferrari stále výrazný náskok před svými soupeři - druhý jezdec italského týmu Rubens Barrichello ztrácí 12 bodů a třetí Jenson Button z BAR osmnáct. "Přesto bude pro Schumachera těžší mistrovství prohrát než vyhrát," mínil Tuttosport, že německý favorit si sotva nechá vzít sedmý titul.

Po většinou nezáživných předchozích Grand Prix se fanoušci v monackém knížectví dočkali i řady dramatických situací včetně karambolů. Po jednom z nich vypadl ze hry právě Schumacher, který nečekaně zabrzdil v tunelu a Juan Pablo Montoya ho poslal do zdi.

"U takového excelentního jezdce se dá taková chyba těžko pochopit," kritizoval Schumachera Corriere dello Sport. Podobně se do dosud vychvalovaného jezdce opřela Gazzetta dello Sport. "Start byl špatný a pak přišla obrovská chyba za zpomalovacím vozem. Schumacher by možná Trulliho porazil, ale každopádně měl získat alespoň těch osm bodů," tvrdí.

Šestý závod konečně vnesl do letošní sezony potřebné napětí. "Takový scénář by si zasloužil ocenění na filmovém festivalu v Cannes. Schumacher dosud hrál neporazitelného hrdinu, zatímco diváci a další závodníci byli odsouzeni do vedlejších rolí. V monackých kulisách došlo k revoltě," liboval si francouzský list Libération.