Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Honda odmítla Ecclestoneovu pomoc

Honda odmítla Ecclestoneovu pomoc

Nick Fry nepřijal finanční injekci na záchranu týmu v F1.

Bernie Ecclestone oznámil, že tým Honda Racing odmítl jeho finanční pomoc, kterou stáji před časem nabídl.

Podle deníku News of the World  Ecclestone jednal s vedením Hondy Racing. Šéfům týmu Nicku Fryovi a Rossu Brownovi nabídl pomoc k záchraně Hondy ve Formuli 1. Ti však jeho nabídku odmítli.

Údajně měl Hondě poskytnout 100 milionů liber, čímž by získal podíl na týmu s tím, že Brown i Fry si svůj 17,5% podíl nechají.

,,Zkoušel jsem jim pomoci s udržením týmu," řekl šéf F1.

,,Měli vzít to, co jsem nabízel. Byla to výhodná nabídka pro všechny strany. Tato finanční injekce by jim pomohla a ochránila jejich tým. Oni však chtějí jednat sami, bez pomoci. Teď můžeme všichni jen doufat a modlit se," pokračoval Ecclestone.

Na začátku tohoto týdne se nechal Ecclestone slyšet, že doufá, že Richard Branson a jeho společnost Virgin Group Hondu převezme. Branson však prohlásil, že aby do F1 vstoupil, musí se celá soutěž začít chovat  šetrněji k životnímu prostředí. Ecclestone je však přesvědčen o tom, že převzetí Hondy společností Virgin Group je nevyhnutelné.

Ecclestone také dodal, že jeden z hlavních důvodů, proč chtěl Hondu podpořit, byla možnost, že by za Hondu vedle Buttona jezdil Bruno Senna. Synovec legendárního Brazilce Ayrtona Senny.

,,Brunno chce jezdit v F1!. Bylo by krásné, mít jméno Senna zpět v této soutěži.

I když Honda odejde, nemyslím si, že by to mohlo náš sport nějak výrazně poškodit. Pokud bychom ztratili týmy jako Ferrari, McLaren nebo BMW, lidé by se začali ptát, co se děje.

Jestliže ale odejde někdo jako je Honda, nic moc se nezmění, neboť žádných klíčových výsledků v loňské sezóně tento tým nedosáhl," dodal nakonec.