Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

FIA vyhlásila Jana Charouze talentem roku

FIA vyhlásila Jana Charouze talentem roku

Trofej předal osobně prezident FIA Jean Todt.

Český automobilový závodník a vítěz letošního ročníku Le Mans Series Jan Charouz převzal v sobotu večer přímo z rukou prezidenta Mezinárodní automobilové federace (FIA) Jeana Todta prestižní cenu Talent roku.

V rámci slavnostního předávání cen vítězům FIA středoevropské zóny v jednotlivých kategoriích automobilového sportu, které se o víkendu uskutečnilo v černohorském letovisku Sveti Stefan, ocenila Mezinárodní automobilová federace závodnické kvality Jana Charouze udělením ocenění FIA Talent of the Year Award. Jan Charouz se v posledních třech sezonách koncentroval na vytrvalostní závody sportovních vozů. Ačkoliv patřil k vůbec nejmladším závodníkům celého početného startovního pole, od prvních závodů patřil do nejužší jezdecké špičky, což letos jako jezdec továrního týmu Aston Martin Racing potvrdil celkovým vítězstvím, které společně s týmovými kolegy Tomášem Engem a Stefanem Mückem vybojoval jak v hodnocení jezdců, tak i v klasifikaci týmů a značek.

Význam ocenění podtrhuje skutečnost, že trofej Janu Charouzovi předal osobně prezident FIA Jean Todt.

Jan Charouz: "Nesmírně si tohoto ocenění vážím. V letošním roce jsem končil studium, přesto jsem se maximálně snažil, abych se zlepšoval i na závodních tratích. Výsledky Le Mans Series i toto ocenění dokládají, že to nebyla marná snaha. Jsem velice rád, že FIA vybrala právě mě."

Antonín Charouz, manažer: "Je to super. Samozřejmě jsem na Honzu pyšný. Obdržet cenu přímo z rukou prezidenta FIA a zvlášť, pokud se jedná o tak významnou osobnost, jakou bezpochyby je ve světě motoristického sportu Jean Todt, je velká čest. Honza má za sebou úspěšný rok a ocenění FIA Talent of the Year dokládá, jakou váhu mají jeho letošní výsledky."