Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Slavnostní vyhlášení vítězů letošního ročníku Le Mans Series

Slavnostní vyhlášení vítězů letošního ročníku Le Mans Series

Cenné trofeje převzali také zástupci týmu Aston Martin Racing.

V sobotu 5. prosince proběhlo ve francouzském Le Mans slavnostní vyhlášení vítězů letošního ročníku Le Mans Series. Cenné trofeje převzali z rukou vedoucích představitelů pořadatelského autoklubu ACO také zástupci továrního týmu Aston Martin Racing, který v sezoně 2009 Le Mans Series suverénně ovládl.

Na slavnostním večeru chyběl Tomáš Enge, který v sobotu absolvoval Pražský rallysprint, proto i za něj převzali Jan Charouz a Stefan Mücke trofej pro vítěznou posádku v celkovém hodnocení třídy LMP1. Šéf týmu George Howard-Chappell navíc převzal také ocenění pro vítězný tým a výrobce.

Pro celý tým je také velmi cenné druhé místo v Michelin Green X Challenge, v jejímž rámci jsou oceňovány vozy s nejnižší spotřebou. Tým Aston Martin Racing používá ve svých prototypech Lola-Aston Martin LMP1 dvanáctiválcové pohonné jednotky, které se díky svému objemu netěší pověsti právě úsporných motorů, ovšem pohár za druhé místo dokládá pravý opak.

V neděli 6. prosince bude Jan Charouz hostem vyhlášení prestižních britských Autosport Awards, v pondělí 7. prosince převezme posádka Charouz, Enge, Mücke další cennou trofej: Britský klub závodních jezdců (BRDC) udělil česko-německé trojici Silverstone - Le Mans Challenge Award určenou pro posádku, jež letos dosáhla nejlepšího kombinovaného výsledku v závodech 24 hodin Le Mans a 1000 km Silverstone. Připomeňme, že v Le Mans obsadili Jan Charouz, Tomáš Enge a Stefan Mücke čtvrté místo absolutně za trojicí vozů poháněných dieselovými motory, které jsou v současnosti ve vytrvalostních závodech sportovních vozů zvýhodněny, a v Silvestone si třetím místem absolutně zajistili zisk mistrovského titulu v Le Mans Series 2009.

Jan Charouz a Stefan Mücke s trofejemi pro vítěze LMS 2009

 

Jan Charouz, George Howard-Chappell a Stefan Mücke s trofejemi pro vítěze LMS 2009