Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Klien rezervním a testovacím pilotem týmu HRT

Klien rezervním a testovacím pilotem týmu HRT

Vedle Jamamota jde o dalšího expilota F1 ve španělském týmu.

Christian Klien se vrací do formule 1 jako testovací a rezervní pilot týmu HRT, na trati se představí již tento pátek při tréninku na Velkou cenu Španělska.

Rakouský pilot v minulosti závodil za Jaguar a Red Bull, následně působil jako testovací pilot u Hondy a BMW. Před startem letošní sezóny věřil, vzhledem k příchodu nových týmů, v zisk závodní sedačky, nebyl však schopen zajistit si angažmá.

"Tato úloha mi nabízí příležitost vrátit se do světa formule 1 a znovu jezdit, což je přirozeně má dlouhodobá ambice," řekl Klien.

"Byl jsem v Bahrajnu a Číně a na vůz se již z blízka podíval. Potkal jsem rovněž členy týmu a znám jich docela dost z mých předešlých závodních sezón.

Rád bych poděkoval Dr. Colinu Kollesovi za zájem, který o mě projevoval v tomto období. Je to vzrušující a velmi motivující býti součástí struktury nového týmu v takto náročném sportu."

Šéf týmu Kolles prohlásil, že Kliena obdivoval již v jeho juniorských letech.

"Je to mladý a rychlý jezdec," řekl Kolles. "Sledoval jsem ho již od jeho prvních závodů v sériích ADAC, věřím, že má velký potenciál.

Těšíme se, že bude Christian s námi v Barceloně, aby se mohl seznámit s týmem. Jakožto mladý tým hledáme piloty, kteří mohou růst s námi."

Klien v týmu HRT doplní nedávno oznámeného, dalšího testovacího pilota, Sakona Jamamota.