Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Petrov: "Přišel jsem sem, abych bojoval."

Petrov: "Přišel jsem sem, abych bojoval."

Po Velké ceně Abú Zabí - Renault

Robert Kubica (5.): "Byl to dobrý závod na konec sezóny. Na startu jsem měl problém se spojkou a po dvou zatáčkách jsem jel na čtrnáctém místě. Když safety car zajel do boxů, předjel jsem Sutila, což bylo důležité. Pak jsem ale zůstal uvězněn za Kamujem (Kobajašim), který brzdil velmi pozdě a proto byl problém na něj zaútočit. Nakonec jsem na něj zaútočil v zatáčce číslo devět. V 11. zatáčce si podržel vnitřní stopu a já byl schopen jej předjet po vnějšku.

To byl klíčový moment, pak už jsem se jen koncentroval na to, abych dostal z auta maximum a zajížděl rychlá kola. Celé odpoledne bylo těžké auto řídit, hodně jsem ale tlačil, protože jsem neměl co ztratit a s tím, že jsem dnes dojel po startu z jedenáctého místa pátý, jsem velmi spokojen."


Vitalij Petrov (6.): "Tohle byl těžký závod, na okruhu, kde, jak víme, je těžké předjíždět. Po celý víkend jsme byli docela rychlí a jsem pyšný na svůj tým a práci, kterou jsme odvedli. Měl jsem dobrý start a v první zatáčce jsem mohl získat několik pozic, chtěl jsem se ale vyvarovat problémům jako při posledním víkendu v Brazílii.

Do boxů jsem zajel během safety caru, což bylo správné rozhodnutí, poté jsem se jen snažil tlačit a starat se o pneumatiky, protože jsem věděl, že máme v plánu jet s nimi až do cíle.

Dlouho jsem bojoval s Fernandem, auto dnes ale mělo dobrou maximální rychlost, takže jsem byl schopen mít situaci pod kontrolou, dělal jsem zkrátka svou práci. Pokud by se pokusil mě předjet, nechtěl bych s ním kolidovat, ale k tomu nedošlo. Přišel jsem sem, abych bojoval a závodil s ostatními piloty a myslím, že dnes jsem ukázal, že bojovat dokážu."