Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Buemi je přesvědčen, že STR bude mezi prvními pěti týmy

Buemi je přesvědčen, že STR bude mezi prvními pěti týmy

Připouští však, že pořadí z testů nemusí odpovídat tomu v Melbourne.

Sebastien Buemi je přesvědčen, že Toro Rosso udělalo s novým vozem významný krok vpřed a bude v nadcházející sezóně mezi nejlepší pěticí týmů.

Nový monopost italského týmu s označením STR6 se chlubí inovativní dvojitou podlahou a v předsezónních testech předváděl slibné výkony. Jaime Alguersuari nedávno zmírnil přehnaná očekávání, avšak jeho týmový kolega Buemi je ohledně šancí týmu mnohem optimističtější.

"Ne, opravdu vypadá dost konkurenceschopně," řekl Buemi o vozu pro deník Le Matin. "Zdá se, že budeme mezi prvními pěti týmy, podle hierarchie ze zimních testů. Ale od té doby, co se významně změnila pravidla, je rámec vývoje na počátku sezóny velmi silný, čili mnoho věcí se do Austrálie mohlo změnit."

Oba piloti týmu letos navíc budou pod zvýšeným tlakem - za zády budou mít rezervního pilota Daniela Ricciarda, který bude pravidelně dostávat příležitost v pátečních trénincích. Bývalý spolumajitel týmu Gerhard Berger je přesvědčen, že si Australan svou příležitost zasloužil.

"Ricciardo si svou šanci zasloužil," řekl Berger pro Kleine Zeitung. "Pokud závodní dvojice nebude stačit, věřím, že Ricciardo dostane šanci jednoho z nich nahradit."