Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari podporuje Alonsovu agresivní jízdu

Ferrari podporuje Alonsovu agresivní jízdu

Stefanu Domenicalimu se jeho závodní styl líbí.

Tým Ferrari podpořil agresivní jízdu Fernanda Alonsa během Velké ceny Malajsie i přesto, že Španěl přišel o umístění na podiu, když se v souboji dostal do kontaktu s Lewisem Hamiltonem.

Alonso sváděl s Hamiltonem tvrdý souboj o třetí místo, ve kterém byl limitován nefungujícím zadním pohyblivým křídlem. V nájezdu ke čtvrté zatáčce ale zavadil předním křídlem o pravé zadní kolo Hamiltonova mclarenu.

Španěl musel po incidentu do boxů ke svým mechanikům a v cíli byl nakonec klasifikován na šestém místě. Tým je ale přesvědčen, že mohl bojovat i o druhou pozici.

I přesto, že tým Ferrari tak přišel o cenné body, Alonsa podporuje a přiznal, že vinu mohou na nehodě nést i žmolky z pneumatik, které byly na trati.

"Líbí se mi způsob jeho jízdy, je fantastický. Dalším faktorem, který letos musíme vzít v úvahu, je, že pokud vyjedete mimo ideální stopu, je to velký problém," řekl Domenicali.

"Trať je celá od žmolků, takže se snažíte udržet si stopu a pokud vyjedete mimo, nachytáte na pneumatiky kousky gumy a ztratíte výkonnost.

Tato situace je v letošním roce složitá. Takže pokud máte šanci někoho předjet, musíte riskovat, protože to není jednoduché. Tak to je, jelikož kdybychom neměli problém se zadním křídlem, myslím, že bychom mohli opravdu zaútočit."