Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Schumacher přičítá vinu za kolizi nedostatku Sennových zkušeností

Schumacher přičítá vinu za kolizi nedostatku Sennových zkušeností

Oba piloti se střetli v úvodu Velké ceny Brazílie.

Michael Schumacher věří, že za kolizí s Brunem sennou, která se stala v 10. kole Velké ceny Brazílie a která oběma jezdcům zničila závod, mohla nezkušenost mladého Brazilce.

Schumacher předjel Sennu na cílové rovince, jenže o přední křídlo Brazilcova vozu si způsobil defekt pravé zadní pneumatiky. Senna totiž zůstal v prostředku trati a do první zatáčky brzdil později než Schumacher.

Senna byl označen za viníka a následně potrestán průjezdem boxovou uličkou. Schumacher musel s prázdnou pneumatikou objet celé kolo, než se dostal ke svým mechanikům do boxů. Tím se samozřejmě propadl až na samotný chvost pole a na vedoucího jezdce ztratil celé kolo.

"Dnes to byla trochu smůla s tím incidentem s Brunem, který byl zřejmě způsoben nedostatkem zkušeností, tyhle věci se ale stávají. Jinak myslím, že bychom mohli mít dobrý závod s nějakým bodovým ziskem," řekl Schumacher.

"Vše, co jsem mohl po kolizi dělat, bylo bojovat, jak nejvíc jsem mohl a doufat v déšť, který ale nepřišel. V prvním stintu po kolizi nebyl můj vůz ideálně vyvážený a byl hodně přetáčivý."


Šéf týmu Ross Brawn dává v případě kolize Schumacherovi za pravdu a je spokojen s rychlostí sedminásobného mistra světa v posledním stintu závodu.

"Michael měl v úvodních kolech pěkný souboj se Sennou a jeho předjetí na začátku 10. kola bylo čisté. Senna nicméně ukázal svou nezkušenost, když se snažil bránit pozici, která už byla ztracená, a kontakt zničil Michaelův závod," řekl Brawn.

"Po neplánované zastávce v boxech kvůli výměně prasklé pneumatiky, byl Michael schopen ukázat přirozenou rychlost vozu díky jeho vyvážení a jeho časy na kolo vypadaly vcelku konkurenceschopně."