Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

"Nevrátil bych se, kdybych nebyl motivovaný," říká Räikkönen

"Nevrátil bych se, kdybych nebyl motivovaný," říká Räikkönen

Iceman se vrací po dvouleté pauze do kolotoče Formule 1.

Formuli 1 opustil v roce 2009 s tím, že ho přestala bavit a chce zkusit něco nového. Po dvou letech závodění v rally se Kimi Räikkönen vrací a tvrdí, že o jeho závodní motivaci nemá smysl pochybovat.

"Nevrátil bych se, kdybych neměl motivaci," uvedl šampion z roku 2007. "Vždycky se toho hodně namluví o motivaci, ale nikdo skutečně neví, co dělám nebo co si myslím, pouze já sám. Skutečně mi nezáleží na tom, co lidé říkají.

Užívám si návrat zpět. Nevložil bych své jméno do této smlouvy, pokud bych nevěřil, že si to budu užívat. Bude to zajímavé. Bude vzrušující vrátit se zpět."

Dvaatřicetiletý závodník tvrdí, že ho samotné závodění ve Formuli 1 nikdy bavit nepřestalo, pouze ho unavovaly záležitosti mimo závodní tratě. Po epizodách ve WRC a NASCAR si podle svých slov uvědomil, jak mu chybí přímé soupeření s ostatními jezdci.

"Nikdy jsem skutečně neztratil vášeň pro závodění ve Formuli 1, ale možná pro ty ostatní věci okolo," pokračoval. "Absolvoval jsem letos několik závodů NASCAR a začalo mi stále více a více chybět soupeření s ostatními jezdci, jelikož v rally je to pouze soupeření s časem. Tohle mi chybělo.

Měl jsem telefonáty od určitých lidí z Formule 1, odehrály se určité věci a měli jsme příjemnou konverzaci s Lotus Renaultem, což nakonec vyústilo v podepsání kontraktu a já jsem z toho velmi šťastný."

Fin potvrdil také paralelní jednání s Williamsem, prioritou však prý měl být Renault.

"Byly tu dvě možnosti," uvedl Räikkönen. "Bylo to mezi tímto týmem a Williamsem a nakonec vše vyšlo tak, jak jsme chtěli s Lotus Renaultem. Čili to je hlavní důvod (proč jsme se rozhodli pro Renault)."