Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Räikkönen bude silnější než předtím, myslí si Coulthard

Räikkönen bude silnější než předtím, myslí si Coulthard

"Myslím, že má nyní větší přehled."

David Coulthard věří, že jeho bývalý týmový kolega z McLarenu Kimi Räikkönen bude po svém návratu do Formule 1 v příštím roce silnější než předtím.

Renault, který se od příští sezóny přejmenuje na Lotus, podepsal s mistrem světa z roku 2007, který poslední dvě sezóny strávil v Mistrovství světa v rally, dvouletou smlouvu.

Coulthard po Räikkönenově boku závodil od roku 2002 do roku 2004. Brit si myslí, že k lepším výkonům Fina přispěje vyspělost a širší rozhled.

"Myslím, že má nyní větší přehled," řekl Coulthard novinářům na Závodě šampionů.

"V osobním životě udělal nějaké změny a dokáže lépe vnímat, jaká skvělá příležitost před ním je. Vzpomeňte, když přišel přímo z Formule Renault do Sauberu, a když přestupujete z dětského světa nižších formulí do Formule 1, vyděláváte peníze a jste všelijak rozptylováni, tak to není lehké.

Proto udělal krok zpět a nepochybuji o tom, že s médii bude komunikovat lépe, než předtím, a že do toho dá vše. Bude to dobré."


Coulthard, který v současné době závodí v DTM a je komentátorem Formule 1 britské televizní stanice BBC, si je jistý, že Räikkönen nebude mít problém s motivací.

"Kimi přerušil svou kariéru příliš brzy, o tom není pochyb," řekl Coulthard. "Odešel a užil si trochu zábavy v rally.

Letos jsem se s ním účastnil jedné akce na Red Bull Ringu a skákal prostě na všem - ať už na motokrosové motorce nebo různých autech, které tak byly. Měl velký cit pro jízdu na limitu. Nepochybuji tedy o tom, že bude rychlý."


Räikkönenovo rozhodnutí vrátit se podporuje také Jenson Button. I on byl ovšem překvapen tím, že Fin pojede za Renault (Lotus).

"Byl to pro mě šok, když jsem zjistil, že bude závodit za tým, ve kterém je," řekl Button. "Byl jsem opravdu překvapen, když oznámili Kimiho. Myslel jsem, že má šanci ve Williamsu.

Myslím, že pro sport je to opravdu dobré. Jako jezdec je velmi, velmi konkurenceschopný. Pokud chce opravdu závodit, bude rychlý.

Podle toho, co jsem slyšel od inženýrů v McLarenu, ví, co dělá v oblasti inženýrství a nastavení vozu.

Je dobré ho mít zpátky, závody a také večery po závodech budou zábavnější..."