Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Perez přiznal, že jej překvapila délka rekonvalescence

Perez přiznal, že jej překvapila délka rekonvalescence

Mexičan byl po monacké havárii stoprocentně fit až v Maďarsku.

Sergio Perez přiznal, že až v polovině léta se cítil stoprocentně fit po své havárii, kterou absolvoval v kvalifikaci na květnovou Velkou cenu Monaka.

Pilot Sauberu tvrdě boural ve třetí části kvalifikace v Monte Carlu, přičemž upadl do kómatu a nedělní závod musel vynechat. Mexičan se cítil připraven už pro následující závod v Kanadě, který následoval po čtrnácti dnech, po prvním tréninku však usoudil, že ještě není zcela v pořádku a pro podnik v Montréalu přenechal svou sedačku Pedru de la Rosovi.

Ačkoliv Perez nakonec vynechal pouze zmiňované dva závody, plně fit si připadal teprve až ve Velké ceně Maďarska, která se jela 31. července.

Na otázku, zda je spokojen se svou nováčkovskou sezónou, Perez odpověděl: "No, jsem spokojený po stránce rychlosti, kterou jsem měl, ne však po stránce výsledků a bodů.

Také jsem kvůli své nehodě vynechal dva závody, Monako a Kanadu, ve kterých vůz i tým podaly velice dobrý výkon. Poté, co jsem se vrátil do auta, mi ještě pár závodů trvalo, než jsem byl zase stoprocentně fit.

Co se ale mé celkové výkonnosti ve Formuli 1 týče, myslím, že se svou nováčkovskou sezónou mohu být spokojený."

Perez přiznal, že byl překvapený, jak dlouho mu plná rekonvalescence trvala.

"Fyzicky jsem musel počkat. Tohle nebylo lehké, ale bylo to důležité. Když jsem se v tréninku v Kanadě vrátil do auta, uvědomil jsem si potíže, které jsem měl. Bylo mi nevolno, takže nebylo možné jezdit.

Dva týdny poté mi ve Valencii bylo daleko lépe a byl jsem schopen jet. Na Silverstonu to bylo opět lepší a na Nürburgringu také, ale až v Budapešti jsem cítil, že jsem to zcela překonal.

Byla to velice tvrdá rána a já poznal, že trvá, než se fyzicky cítíte dobře poté, co jste upadli do bezvědomí. Také psychicky jsem byl v šoku. Hodně mi pomohlo jet domů do Mexika a bylo důležité odvést všechnu tu práci, abych se zase připravil na závodění."