Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Buemi s Alguersuarim nesplňovali kritéria týmu, tvrdí Tost

Buemi s Alguersuarim nesplňovali kritéria týmu, tvrdí Tost

"Může se to zdát jako kruté rozhodnutí."

Šéf týmu Toro Rosso Franz Tost zdůvodnil rozhodnutí vyškrtnout ze sestavy Sebastiena Buemiho a Jaimeho Alguersuariho. Podle něj totiž již nesplňovali kritéria týmu, jelikož už nebyli žádnými nováčky.

Italská stáj se včera postarala o překvapení, když oznámila Daniela Ricciarda a Jeana-Erica Vergneho jako své jezdce pro příští sezónu.

Ačkoliv vyvolalo rozhodnutí ohledně sestavy kvůli dobrým výkonům obou, teď již bývalých, jezdců Buemiho a Alguersuariho řadu ohlasů, Tost prohlásil, že klíčovým faktorem při rozhodování byl fakt, že snahou Toro Rosso je dostat do F1 nové talenty.

"Sebastien s námi byl tři sezóny, Jaime dva a půl," řekl v rozhovoru Tost. "Oba v týmu tvrdě pracovali, dělali to nejlepší a dosáhli několika dobrých výsledků.

Scuderia Toro Rosso měla nicméně vždy charakter "tréninkové školy pro nováčky", a když za sebou máte dvě sezóny, už nejste nováček. V ideálním případě by se piloti ze Scuderia Toro Rosso přesunuli do Red Bull Racingu, v současné době ovšem není v našem sesterském týmu místo.

Může se to zdát jako kruté rozhodnutí, Formule 1 je ale obtížný svět a Toro Rosso bylo vždy ohledně principů své jezdecké volby celkem jasné a otevřené."


Tost také řekl, že rozhodnutí kolem jezdecké sestavy bylo učiněno v úterý během schůzky v sídle Red Bullu v Rakousku.