Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Ferrari bude schopné vyhrávat, tvrdí di Montezemolo

Ferrari bude schopné vyhrávat, tvrdí di Montezemolo

Italský tým chce po nepovedené sezóně vyrazit do bitvy s Red Bullem.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo věří, že jeho tým bude v příštím roce díky rozsáhlé restrukturalizaci, kterou letos podstoupil, schopné vrátit se do boje o příčky nejvyšší a potrápit v současné době dominantní Red Bull.

V předvánoční řeči v sídle týmu v Maranellu di Montezemolo prohlásil, že je povzbuzen úsilím vynakládaným v továrně a cítí, že má nyní italský tým vše potřebné k tomu, aby se vrátil na vítěznou vlnu.

"Chci být optimistický, protože vidím tu koncentraci a důraz na detaily, které charakterizují úsilí vynakládané (Stefanem) Domenicalim a jeho lidmi, (Patem) Fryem, (Lucou) Marmorinim, (Corradem) Lanzonem a (Nikolasem) Tombazisem," řekl di Montezemolo.

"Na zlepšení se pracuje ve všech oblastech, od návrhu nového vozu po simulační práce, od přípravy zastávek v boxech po starty a tak dále.

Nemůžeme být spokojení s tím, jak probíhal letošní rok, je tu obrovská touha to napravit, protože výsledky nepřicházejí samy od sebe, nepřináší je čáp. Bude to vyžadovat tvrdou práci od každého z vás, být perfektní, startovat z pole position, to bude vycházet z vaší schopnosti a tou schopností je síla této společnosti. Za úžasnými produkty jsou úžasní muži a ženy.

Máme všechny ingredience k tomu, abychom začali zase vyhrávat."

Di Montezemolo zároveň zdůraznil svou důvěru ve Felipeho Massu, který se podle jeho slov po dvou letech ve stínu týmového kolegy Fernanda Alonsa dokáže opět dostat do své nejlepší formy, se kterou v roce 2008 až do posledního závodu bojovat o mistrovský titul.

"Velké věci se v příští sezóně očekávají také od našich jezdců. Felipe ví, že příští rok je pro něho velice důležitý, je ale na nás dát mu konkurenceschopné auto. Pokud se nám to podaří, pak jsem si jistý, že znovu objevíme toho Felipeho, který toho tolik dosáhl a který dokáže být rychlejší než Michael (Schumacher) a Kimi (Räikkönen).

Fernando má za sebou úžasnou sezónu, přestože neměl konkurenceschopné auto, a všechny nás potěšil na Silverstonu symbolickým vítězstvím, které přišlo na stejném okruhu a ve stejném měsíci, ve kterém před šedesáti lety Ferrari získalo své první vítězství ve Formuli 1.

Co mám na našich jezdcích rád, je jejich schopnost spolupracovat s týmem. Věděl jsem to o Felipem a bylo příjemným překvapením zjistit to samé i o Fernandovi. Nemám rád jezdce, kteří dorazí na trať s kufříkem a nesdílejí každodenní život s týmem, to nejsou lidé pro Ferrari."