Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Porozumění pneumatikám bude klíčové, myslí si Hülkenberg

Porozumění pneumatikám bude klíčové, myslí si Hülkenberg

S Pirelli Němec jezdil zatím pouze v trénincích.

Podle Nica Hülkenberga bude při návratu do závodní sedačky s týmem Force India klíčové porozumět chování pneumatik Pirelli v kvalifikaci a závodě.

24letý Němec sice letos absolvoval za volantem force indie téměř 2000 kilometrů, jenže ty nasbíral během testů a pátečních tréninků. Naposledy se v kvalifikaci a závodě představil loni v Abú Zabí, kdy jel ještě za tým Williams. V loňském roce se ve F1 navíc ještě využívaly pneumatiky japonského výrobce Bridgestone.

Tým Force India podle svých slov bude během testů brát v úvahu, že Němec potřebuje lépe porozumět pneumatikám Pirelli v kvalifikačních a závodních podmínkách, jelikož jeho páteční jízdy probíhaly na tvrdší sadě pneumatik na "zelené" trati.

"Bude to těžké, prošel jsem si tím ale i loni s Williamsem,"
řekl Hülkenberg Autosportu. "Nevím přesně, jak se budou Pirelli chovat, takže se budu snažit zjistit si co nejvíce informací, abych se mohl rychle učit.

Musíte vyjet a závodit, abyste je poznali. Teoreticky toho není moc, co byste mohli udělat. Musíte jezdit a učit se z toho."


Návrat by měl pro Hülkenberga být o to snazší, že tým Force India zná. Rezervní pilot stáje letos v jeho barvách nastoupil do čtrnácti pátečních tréninků.

Jeho vztah s týmem se nyní, poté, co je závodním pilotem, změní, ale fakt, že se již zná s členy stáje, mu podle jeho slov usnadní cestu.

"Znám každého z týmu a všechny inženýry, nepracoval jsem s nimi ale tak úzce jako závodní pilot,"
řekl Hülkenberg.

"Účastnil jsem se porad a mluvil jsem s nimi během závodních víkendu, takže by to neměl být problém. Cítím se velmi dobře a s kluky v týmu jsem spokojený."