Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Räikkönen: Jsem stejně rychlý jako předtím

Räikkönen: Jsem stejně rychlý jako předtím

Do příští sezóny má Fin optimistické vyhlídky.

Kimi Räikkönen si je jistý, že při svém návratu do Formule 1 s týmem Lotus bude stejně rychlý, jako byl, když královnu motorsportu opouštěl.

Fin, který odešel na konci sezóny 2009, s týmem podepsal dvouletou smlouvu od sezóny 2012.

Mistr světa z roku 2007 řekl, že je ještě více motivovaný než předtím, a je přesvědčen, že bude stejně rychlý, jako byl v momentu, kdy odešel závodit do rally.

"Jsem motivován jako nikdy a nemyslím si, že jsem ztratil něco na rychlosti," řekl Räikkönen na stránkách týmu Lotus. "Nejtěžší bude porozumět pneumatikám, to je jisté, opravdu se toho ale neobávám.

Vypadá to tak, že se technické předpisy příliš nezměnily, zasahují ale do mnoha oblastí a poměrně dost prvků bude muset být navrženo znovu. Výsledkem je to, že auta budou v příštím roce velmi odlišná. Může se promíchat pořadí, což může být velmi zajímavé."


Fin také řekl, že jeho návštěvy v továrně týmu na něm zanechaly optimistické vyhlídky do příští sezóny.

"Obě mé návštěvy v Enstone byly skvělé. Ta první, při vánočním večírku týmu, mi ukázala, jak velkou tam mám podporu. Při druhé, minulý týden, jsem pochopil, že tento tým nezískal titul mistra světa náhodou.

Viděl jsem také všechny investice, které v poslední době udělali: nový závodní simulátor, vylepšení CFD, aerodynamický tunel pro 60% modely... Do příští sezóny mi to dává velkou dávku důvěry.

Byl jsem překvapen tím, jak velká to byla reakce, takže odhaduji, že jsem musel lidem chybět!"


Svůj návrat do Formule 1 po dvou sezónách v Mistrovství světa v rally označil Räikkönen za návrat zpět domů.

"Řekněme to takhle: před dvěma sezónami v rally jsem strávil ve Formuli 1 devět sezón, odjezdil jsem 157 závodů a získal 18 vítězství. Formuli 1 dobře znám. Když jsem odešel do rally a když jsem si vyzkoušel NASCAR, musel jsem se naučit hodně věcí, ve Formuli 1 je to ale jako návrat domů. Nemůžu se dočkat, až se vrátím za volant."