Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher nečeká, že bude letos bojovat o titul

Schumacher nečeká, že bude letos bojovat o titul

Mercedes představí letošní vůz později, aby měl více času na vývoj.

Michael Schumacher nečeká, že letošní vůz Mercedesu bude určitě schopen pomoci jezdcům bojovat o mistrovský titul.

Mercedes je jediným předním týmem, který v Jerezu netestuje s aktuálním monopostem. Ten představí až před druhou sérií, která začíná 21. února v Barceloně.

Schumacher, který v Jerezu jezdí s loňským W02, říká, že týmu potrvá propracovat se na samotný vrchol a proto není realistické očekávat, že už letos bude kandidátem na celkové vítězství.

"Nemyslím si, že vzhledem k tomu, jak jsme loni začali, nemůžeme reálně očekávat, že budeme mít okamžitě vítězné auto, musíte se k tomu dopracovat," řekl Schumacher.

"Já jsem přesvědčen o tom, že na to máme, ale pojďme postupně. Na svém autě pracujeme déle, ale kdyby tohle bylo jediné tajemství, tak jsme měli všechny své vozy ukazovat později."

Schumacher, který dnes opanoval tabulku s výslednými časy, si však pochvaluje program, kterým se Mercedes v Jerezu řídí.

"Náš program byl vypracován způsobem, ve který věříme. Odvedli jsme kus velice dobré práce s novými pneumatikami, které jsou pro jezdce rozhodně mnohem lepší, jsou daleko konzistentnější a daleko blíže tomu, co byste od pneumatiky pro Formuli 1 očekávali.

Pochopit tyto pneumatiky bylo naším hlavním cílem a měli jsme program, který jsme zvládli docela dobře."

Na otázku, zda stále věří, že dokáže vybojovat osmý mistrovský titul, Schumacher odpověděl: "Rozhodně. Pořád jsem tu, abych získal titul. Zda se nám to povede, nebo ne, to se uvidí teprve letos, nebo někdy jindy."