Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel je s hodnocením rychlosti Red Bullu opatrný

Vettel je s hodnocením rychlosti Red Bullu opatrný

Němec však očekává, že letošní sezóna bude vyrovnanější.

Sebastian Vettel říká, že je zatím příliš brzy na to hodnotit, jak si Red Bull stojí v porovnání se svou konkurencí a zda i letos bude týmem, ke kterému ostatní vzhlížejí jako k nejrychlejšímu.

"Na to je ještě brzy," odpověděl včera Vettel na dotaz, zda si myslí, že letošní RB8 bude dost silné na boj o mistrovský titul.

"Musíme se dívat sami na sebe a soustředit se na své vlastní auto. Nemáme moc času sledovat, co dělají ostatní.

Teď čekáme na Mercedes a pak budeme vědět o trochu víc, ale v tuto chvíli je jasné, že by to opět mělo být docela vyrovnané, pokud ne vyrovnanější než loni."

Vettel včera v barvách Red Bullu v Jerezu vystřídal kolegu Marka Webbera a zahájil svou polovinu první série testů. Němec sice začal svůj den pomalu, nakonec ale najel 96 kol, z nichž to nejrychlejší stačilo na třetí místo.

"Dnes ráno bylo poměrně chladné a docela to klouzalo," řekl Vettel. "Dva měsíce jsem neseděl v autě a pár kol trvá dostat se zpátky do rytmu. Auto se chová dobře.

Samozřejmě je to víceméně to, co jsme čekali. Kvůli změnám pravidel jsme přišli o docela dost přilnavosti, ale na to si celkem rychle zvyknete. Myslím, že zatím můžeme být docela spokojení. Měli jsme pár problémů, které nás na chvíli zastavily, ale to je normální."

Vettel dodal, že na Red Bull čeká ještě dost práce, než bude připravený na první závod sezóny, Velkou cenu Austrálie.

"Ještě nás čeká dlouhá cesta. Je to první den. Ještě nás toho hodně čeká a my musíme pochopit, jak auto funguje a pak budeme moci pořádně vyřešit problémy a snad nasměrovat vývoj správně.

Teď jde ale pouze o to pochopit, co je pro letošní rok hlavním bodem, jaké jsou slabiny a kde se můžeme zlepšit."