Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

V Barceloně bude Ferrari silnější, věří Alonso

V Barceloně bude Ferrari silnější, věří Alonso

Stáj z Maranella přiznává, že zatím není v dobré formě.

Fernando Alonso je přesvědčen o tom, že Ferrari přijede na příští testy do Barcelony v daleko silnější formě, než v jaké bylo při první sérii v Jerezu.

Ačkoliv Španěl opanoval závěrečný den první série testů, technický ředitel Ferrari Pat Fry přiznal, že tým zatím není spokojený s tím, jak si stojí.

Alonso, který přiznal, že jedním z hlavních problémů nového F2012 je spolehlivost, však věří, že tým příští týden stráví usilovnou prací na zlepšení letošního monopostu.

"Stále si myslím, že do Austrálie je ještě hodně daleko, co se týče počtu dní a testů, které nás ještě čekají," řekl Alonso ke svým pocitům po skončení první série oficiálních předsezónních testů v Jerezu.

"Pokrok za tyhle čtyři dny pro nás byl docela velký. Možná ne ve výkonnosti nebo časech nebo něčem takovém, jelikož nevím, jaké časy nebo jaké podmínky byly v prvních dvou dnech v porovnání s dneškem, jisté ale je, že všechny testy, které jsme odjeli a veškeré pochopení okolo auta je zatím pozitivní.

Do Barcelony přijedeme daleko lépe připraveni než sem do Jerezu. To je také to, co se snažil říct i Pat, do Jerezu jsme přijeli s myšlenkou na jednu věc kolem auta, ale o tu možná úplně nešlo.

Hodně jsme na tom ale pracovali a třetí a čtvrtý den jsme našli rychlost a našli jsme spokojenost a úroveň jistoty, co se řízení auta týče. Takže první den v Barceloně bude daleko lepším počátečním bodem."

Kromě lepší formy v Barceloně Alonso také přiznává, že lepší spolehlivost bude pro další pokrok Ferrari důležitá, jelikož letošní F2012 zatím každý den postihly určité technické problémy.

"Myslím, že je v tuto chvíli ještě hodně brzo a stále máme před sebou spoustu práce. V tuto chvíli toho potřebujeme na autě ještě hodně pochopit, jelikož zatím rozumíme pouze asi pětině toho, co potřebujeme. A v příštích dnech se pokusíme dohnat zbytek.

Stále nás čeká spousta práce na nastavení, protože tady jsme se zaměřovali především na aerodynamiku a konstantní rychlost a další jiné testy, ale v nastavení je ještě hodně schováno.

Bohužel už máme před sebou jen dva testy, protože máme o jeden test méně než loni. Takže v Barceloně musíme maximálně využít čas na trati, jelikož asi jedinou negativní věcí na dnešku je, že jsme za osm hodin najeli pouze 39 kol. V Barceloně tedy musíme zvládnout více než 100 kol, protože všechny informace za ta kola budou velice cenné."

Alonso však podotkl, že jednou z oblastí, kde už je Ferrari lepší než loni, je práce s pneumatikami, především jejich zahřívání.

"Z toho, co jsem zatím viděl, je silným bodem auta zahřívání pneumatik. Zdá se, že jsme schopni získat maximum už v prvním kole, což je něco, co se nám nedařilo loni. Co se týče toho, co zlepšit, aerodynamiku a spolehlivost, protože jsme od včerejška najeli málo kol."