Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Týmy se situace v Bahrajnu nebojí, tvrdí Ecclestone

Týmy se situace v Bahrajnu nebojí, tvrdí Ecclestone

Rok po loňských protestech je v zemi znovu neklid.

Bernie Ecclestone ujišťuje, že týmy Formule 1 nemají nejmenší obavy o současnou situaci v Bahrajnu a letošní velká cena v pouštním státě se tak pojede podle plánu.

"Máme v plánu jet. Pořád říkám, že pokud tam má být nějaké drama, bude to na Den hněvu," řekl Ecclestone v rozhovoru pro The Telegraph.

"Tehdy by museli něco udělat. Tamní lidé se zdají být jistí tím, že závod za dva měsíce bude v pořádku.

Týmy nemají nejmenší obavy. Zdá se, že jsou spokojené s tím, že všechno bez problémů proběhne. Loni bylo rozhodnutí nejet jednoznačnější, ale od té doby se věci hodně změnily."

Loňská Velká cena Bahrajnu, která měla být úvodním podnikem sezóny, musela být nejprve odložena a poté zcela zrušena kvůli nepokojům v zemi.

Pro letošní ročník se závod vrátil do kalendáře na místo čtvrtého podniku sezóny, znovu se však objevují spekulace o tom, zda se skutečně pojede.

Včera, přesně rok po loňských nepokojích, se demonstranti vydali do ulic hlavního města Manama, kde se znovu střetli s policií. Ta přitom údajně zasahovala za použití slzného plynu.

Ecclestone však dodává: "Jedinou zprávou, kterou jsem dostal, bylo, že se nějaké děti dostaly do problémů s policií."

Minulý týden sice skupina britských politiků napsala doporučení Mezinárodní autombilové federaci ohledně toho, že by i letošní závod v Bahrajnu měl být zrušen, Ecclestone však říká: "My jsme vždycky byli nepolitičtí. Jakékoliv rozhodnutí bude učiněno na základě bezpečnosti."