Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Domenicali lituje toho, že ve startovním poli nebude žádný Ital

Domenicali lituje toho, že ve startovním poli nebude žádný Ital

Trulli přišel o místo v Caterhamu, kde jej nahradil Petrov

Šéf týmu Ferrari Stefano Domenicali je smutný z toho, že ve startovní listině Formule 1 nebude v letošní sezóně žádný Ital.

Jarno Trulli byl jediným Italem, který měl pro nadcházející sezónu platnou smlouvu. Tým Caterham ovšem včera prohlásil, že místo něj angažoval Vitalije Petrova (psali jsme zde).

To také znamená, že na startu prvního závodu sezóny nebude poprvé od roku 1970 žádný Ital.

"Jsem velmi smutný, že po tolika letech nebude ve startovním poli Formule 1 Ital," řekl Domenicali na stránkách týmu Ferrari.

"Říkám to jak po sportovní, tak osobní stránce, jelikož jde o Jarna, který měl jen několikrát vůz, se kterým mohl ukázat svůj talent.

Nyní mu přeji hodně štěstí v budoucnu a to jak v závodech, tak mimo dráhu. Pro náš sport je to těžký moment, hlavně z externích důvodů.

Před několika lety připravilo Ferrari díky Jezdecké akademii dlouhodobý plán pro vytvoření nové generace mladých jezdců, který funguje ve spolupráci s CSAI a jsem velmi rád, že nyní můžeme oznámit, že dva talentovaní mladící, Raffaele a Brandon, dostanou skvělou příležitost se ve sportu vyvíjet."


Z oznámení Caterhamu není příliš šťastný ani Rubens Barrichello. Brazilec, který závodil ve Formuli 1 19 sezón, také nenašel pro letošní rok místo u žádného z týmů.

"Je smutné, že Trulliho neuvidíme na startovním roštu v sezóně 2012.... Peníze vládnou všemu," napsal Brazilec na svůj Twitter.