Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Petrov je rád, že má zajištěnou budoucnost

Petrov je rád, že má zajištěnou budoucnost

Rus strávil poslední měsíce vyjednáváním o svém angažmá.

Vitalij Petrov je rád, že se mu podařilo zajistit angažmá na letošní sezónu. Včera bylo potvrzeno, že Rus s okamžitou platností nahradí u týmu Caterham Jarna Trulliho.

Petrov sice nestihl první sérii předsezónních testů v Jerezu a s novým Caterhamem CT01 se tak seznámí až příští týden v Barceloně, je však rád za to, že závodní sedačku sehnal.

"Samozřejmě není dobré přijít o jeden z testů, ale já jsem rád už za to, že mohu absolvovat druhé testy v Barceloně," řekl Petrov.

"Zima byla dlouhá a bylo to složité, nevědět, co se stane s vaší budoucností. Teď jsme se ale konečně dohodli s Caterhamem a já tam mohu s týmem začít spolupracovat."

Petrov má za sebou smíšené dvě sezóny u týmu Renault, v jehož barvách sice loni ve Velké ceně Austrálie dosáhl na své premiérové stupně vítězů, často však také chyboval a ke konci loňského roku jej brzdila slabá výkonnost monopostu R31.

Rus však říká, že jeho přesun ke Caterhamu je dobrou příležitostí pro něj i pro tým ukázat, čeho jsou schopni.

"Myslím, že tohle je pro mě fantastická šance a myslím, že ukážu své dobré stránky," řekl Petrov. "Myslím, že spolu s nimi se mohu zlepšit. Tento tým má velký potenciál. Za poslední dva roky ukázal, že zlepšil svůj vůz, je blíž ostatním týmům a letos přibral spoustu nových lidí do továrny a také se stěhujeme do velké nové továrny nedaleko Enstone.

V jejich očích je vidět, že chtějí vyhrávat. Chtějí být v první desítce, takže se docela tvrdě snaží."