Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Hülkenberg povzbuzený dosavadní formou Force Indie

Hülkenberg povzbuzený dosavadní formou Force Indie

Němec zajel nejrychlejší čas včerejších testů v Barceloně.

VJM05, letošní vůz Force Indie, má dobrý základ pro nadcházející sezónu, tvrdí Nico Hülkenberg, nejrychlejší muž druhého dne druhé série předsezónních testů na Katalánském okruhu v Barceloně.

Němec se po celý den pohyboval na předních příčkách a když později přezul na superměkkou směs pneumatik Pirelli, dostal se do čela výsledkové listiny.

Vedle dosud nejrychlejšího času letošního testování v Barceloně je však Hülkenberg povzbuzen také základním nastavením letošního vozu a jeho schopností adaptovat se na různé směsi pneumatik.

"Byl to celkem dobrý den, měli jsme dobrou rychlost a také jsme byli schopni vyzkoušet všechny směsi, jeli jsme na každé z nich a udělali si dobrý obrázek o tom, jak naše auto reaguje," řekl po včerejších testech Hülkenberg, kterého nyní ve zbývajících dvou dnech nahrazuje jeho týmový kolega Paul di Resta.

"Myslím, že máme dobrý základ. Jako vždycky si mezi přezouváním na jiné směsi trochu také hrajete s křídly, máme ale dobré poznatky o tom, jak auto reaguje, a je to docela dobré."

Na otázku ohledně své jízdy na superměkkých pneumatikách, které byly včera použity poprvé, Hülkenberg odpověděl: "Vždycky máte za cíl zajíždět dobrá kola, jsme závodníci, musíte jezdit rychle a tlačit auto na limit, abyste zjistili, kde jsou jeho slabiny.

Zdá se, že je to klasická kvalifikační guma, aspoň včera byla. Je to měkčí guma, což vám na jedno kolo poskytne lepší přilnavost. V určité chvíli jsme ji museli vyzkoušet, abychom zjistili, jak na ni vůz reaguje, teď s ní máme dobré zkušenosti a můžeme se posunout dál.

Najeli jsme spoustu kol a absolvovali několik jízd zaměřených na konzistentní rychlost, udělali jsme nějakou práci na aerodynamice a posbírali jsme nějaká data, hodně jsme toho poznali. Vůz se znovu ukázal být velice dobře ovladatelný."