Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes si může troufnout na přední týmy, věří Rosberg

Mercedes si může troufnout na přední týmy, věří Rosberg

Němec je po předsezónních testech optimistický.

Nico Rosberg je přesvědčen o tom, že Mercedes bude schopen už v úvodních velkých cenách letošní sezóny potrápit přední týmy v boji o příčky nejvyšší.

Němec dnes zakončil svůj předsezónní program, když absolvoval svůj poslední testovací den. Zatímco jeho týmový kolega Michael Schumacher bude pokračovat ještě zítra, Rosberg za volant letošního W03 usedne až za dva týdny v australském Melbourne.

Rosberg však věří, že má Mercedes šanci vylepšit svou celkovou čtvrtou pozici z posledních dvou let.

"Myslím, že jsme připraveni," řekl Rosberg. "Letos je pro nás důležité zlepšit se proti loňskému roku a my rozhodně jsme schopni to dokázat. Z toho pohledu jsem spokojený a bude vzrušující teď vyrazit na první závod a zjistit, jak na tom jsme, spekulace konečně skončí.

Stále to budou ty samé týmy z loňského roku, které bude třeba porazit, já si ale myslím, že máme dobrou šanci je v úvodu sezóny párkrát prohnat."

Jedním z hlavních témat spekulací kolem Mercedesu je opotřebení pneumatik, se kterým měl tým loni problém. Rosberg však popírá, že by letošní W03 požíral své pneumatiky příliš rychle.

"Byl to pozitivní den, co do delších i kratších jízd. V dlouhých jízdách to vypadá dobře. Opotřebení vás vždycky bude omezovat, ale je těžké říct, jak na tom kdo je. My jsme dnes odjeli slušnou dlouhou jízdu, ale nemůžeme pořádně srovnávat. Je to pro nás ale na začátek dobrý základ. Jdeme správným směrem."

Rosberg také upozornil, že předsezónní testy nemusí být příliš směrodatné pro úvodní závody sezóny, které se pojedou za výrazně odlišných podmínek.

"Jde o to, že tady jsou podmínky velice odlišné od toho, co budeme mít v prvních několika závodech. Bude tepleji, menší přilnavost, tohle nás loni trochu zaskočilo. Ne zaskočilo, ale je zkrátka těžké tady dobře testovat a všechno si přenést.

Musíte být velice opatrní, protože řada věcí zkrátka v prvních pár závodech nebude platit."