Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel doufá, že se odpoledne s novým vozem sveze víc

Vettel doufá, že se odpoledne s novým vozem sveze víc

Němec ráno kvůli problémům s převodovkou a křídlem nenajel téměř nic.

Sebastian Vettel doufá, že se v odpolední části dnešního závěrečného dne letošních předsezónních testů více sveze s upravenou verzí Red Bullu RB8, dopoledne mu totiž různé problémy nedovolily najet příliš mnoho kol.

Obhájce titulu dopoledne zvládl pouze 15 kol a skončil na dně výsledkové listiny, neboť nejprve při výletu mimo trať poškodil přední křídlo a poté jej postihly problémy s převodovkou.

Němec proto přiznal, že dnešní dopoledne nebylo dobré.

"Zatím nic moc," řekl Vettel o svém dni během přestávky na oběd. "Byli bychom rádi, kdybychom strávili více času na trati, dnes ráno jsme však měli problémy.

Vyjel jsem mimo trať, poškodil přední křídlo a musel zajet do boxů a docela trvalo, než jsem mohl znovu vyjet na trať, krátce před obědem nás pak potkaly problémy s převodovkou, takže to musíme opravit a po obědě znovu vyjet."

Vettel řekl, že zatím kvůli malému počtu odjetých kol nemůže pořádně posoudit modifikace letošního vozu.

"Nebylo by správné to soudit, protože jsem s novým autem ještě nenajel moc kol. Včerejšek byl pro Marka (Webbera) slušným krokem a dobrým dnem, tak snad odpoledne najedu víc kol."

Německý závodník také zatím nechce předpovídat aktuální rozložení sil před úvodní Velkou cenou Austrálie.

"Loňský rok už je příliš dávno, nevzpomínám si. Myslím, že je to vždycky trochu stejné, nikdy nevíte, jak na tom jste, dokud nepřijedete do Melbourne a každý odkryje karty a v kvalifikaci vidíte, co mají ostatní a oni vidí, co máte vy.

Do té doby stále nebudeme vědět, ale pokud budeme mít dobrý pátek a tým bude na špici v pátek, pak to asi bude stejné i v sobotu."