Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Ferrari o pódia bojovat bude, doufá di Montezemolo

Ferrari o pódia bojovat bude, doufá di Montezemolo

Italský tým v testech nebyl tak rychlý, jak by si přál.

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo doufá, že předpovědi o formě nestačící na boj o stupně vítězů se nepotvrdí a tým z Maranella bude schopen okupovat přední pozice.

Technický ředitel týmu Pat Fry minulý týden řekl, že Ferrari v současné době není dost silné na to, aby bojovalo o stupně vítězů, výsledky předsezónních testů totiž nesplnily jeho očekávání.

Na otázku, zda by nyní vyloučil umístění na stupních vítězů, Fry odpověděl: "V tuto chvíli bych řekl ano. Ale možná je to tím, že jsem vždycky lehce pesimistický."

Di Montezemolo doufá, že skutečnost nakonec nebude těmto predikcím odpovídat, naznačil však, že by rád, aby Ferrari své problémy překonalo co nejrychleji, stane-li se tak.

"Já doufám, že se tyhle předpovědi neukáží být pravdivé," řekl di Montezemolo v rozhovoru pro Gazzetta dello Sport. "Pokud by tomu tak mělo být, chci vědět, kolik sekund zabere to dohnat."

Di Montezemolo sice přiznal, že Ferrari nebude vědět, jak si stojí v porovnání se svými soupeři, dokud sezóna nezačne, je si však vědom možnosti, že nějakou dobu potrvá, než tým naplno využije potenciál letošního F2012.

"Mluvil jsem s (Fernandem) Alonsem. Řekl mi, že je na voze řada pozitiv, ale potrvá, než se je podaří naplno využít. Je to vůz, který musí být prozkoumát a zlepšen a až v Melbourne budeme vědět, jak na tom jsme."