Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Potřebujeme přes noc udělat krok vpřed, říká Vettel

Potřebujeme přes noc udělat krok vpřed, říká Vettel

Obhájce titulu zatím není spokojený s ovládáním svého vozu.

Sebastian Vettel doufá, že jeho vůz bude zítra daleko rychlejší než dnes, páteční tréninky v Melbourne totiž neproběhly podle jeho představ.

Němec se ráno potýkal s ovládáním svého RB8 a skončil až na jedenácté pozici, odpoledne si pak sice polepšil pouze o jednu příčku, byl však spokojenější.

Kvůli dešti však obhájce titulu najezdil pouze 19 kol a nestihl tak zvládnout vše, co potřeboval.

"Možná jsme nezvládli všechno, co jsme potřebovali, ale můžeme být celkem spokojení," řekl Vettel.

"Dnes ráno to nebylo moc dobré, vůbec jsem s autem nebyl spokojený. Odpoledne už to bylo trochu lepší, jenže za takových podmínek je těžké toho najet víc. Je to víceméně stejné pro nás pro všechny.

Ta trocha času, kterou jsme odpoledne měli, byla dobrá. Je na nás najít vyvážení a pochopit vůz za těchto podmínek na tomto okruhu o něco víc, zítra snad budeme daleko rychlejší.

Důležité teď je přes noc udělat krok vpřed a odpíchnout se od toho. Čas strávený na trati je důležitý, když je auto stále ještě mladé."

Vettel dodal, že je stále složité vyvozovat z dosažených časů nějaké závěry a řekl, že jeho cílem pro zítřejší kvalifikaci bude dostat se do její třetí části a zhodnotit, jaké v ní má šance.

"Nakonec je to celkem nepřehledné, zejména proto, že se na suchu odjelo jen pár kol. Je těžké něco vyvozovat.

Nejprve se uvidí, musíme zanalyzovat rychlosti nebo kdo měl DRS otevřené nebo ne, pak můžete hádat, kdo měl víc paliva, myslím, že tak to také děláte. Těžko říct. Zítra bude cílem dostat se do třetí části kvalifikace a pak se uvidí."

Němec přiznal, že má po prvním dni v Albert Parku ještě hodně co poznávat.

"Bylo by hezké, kdybychom byli v podobné pozici a kontrolovali závod zepředu. Ještě nás čeká dlouhá cesta. Dnešní ráno nebylo vůbec dobré, odpoledne bylo lepší. Musíme toho hodně zjistit a odrazit se od toho."