Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Podiové umístění ukázalo, že jsme na tom lépe, věří Vettel

Podiové umístění ukázalo, že jsme na tom lépe, věří Vettel

Po nepodařené kvalifikaci skončil Němec v závodě druhý.

Podle Sebastiana Vettela druhé místo z Velké ceny Austrálie ukázalo, že Red Bull je na tom mnohem lépe, než se zdálo po kvalifikaci, kdy mu patřila až šestá pozice.

Po dominanci v loňské sezóně se jezdci Red Bullu Vettel a jeho kolega Mark Webber nedostali v kvalifikaci výše, než do třetí řady.

V průběhu závodu si ovšem oba polepšili. Vettel nakonec skončil druhý, když hned na startu předjel Romaina Grosjeana. Následně si poradil také s Michaelem Schumacherem, který později odstoupil, a s Lewisem Hamiltonem. Před Brita se dostal díky lepší strategii zastávek v boxech. Webber dojel čtvrtý i přes horší start a kolizi s Nicem Hülkenbergem v úvodu závodu.

Ačkoliv neměl Vettel rychlost na to, aby konkuroval mclarenu Jensona Buttona, byl dvojnásobný mistr světa spokojen s tím, jak pro něj víkend dopadl.

"Gratuluji McLarenu a Jensonovi - jel fantastický závod, dnes byl nepřekonatelný, dnes jsem vděčný za druhé místo,"
řekl Vettel. "Spousta lidí to po včerejšku nečekala."

Vettel si je jistý, že vůz RB8 má v sobě ještě hodně potenciálu, který v Melbourne neukázal. Poté, co očekával, že pro něj a jeho tým bude první závod sezóny nejnáročnějším, je s druhým místem spokojen.

"Byl to pro nás dobrý závod, o kterém jsme věděli, že by pro nás mohl být obtížný, takže je důležité, že jsme dojeli druzí a získali hodně bodů,"
řekl.

"Vůz má v sobě hodně potenciálu. Byl bych rád, kdybych byl včera v lepší pozici. Nyní musíme vyřešit problémy a ujistit se, že příští týden budeme silnější."