Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Red Bull se McLarenu přiblíží v závodním režimu, věří Vettel

Red Bull se McLarenu přiblíží v závodním režimu, věří Vettel

Němec stále není zcela spokojený s chováním svého vozu.

Obhájce titulu Sebastian Vettel věří, že se Red Bull zatím nejrychlejšímu McLarenu přiblíží v závodním režimu, ve kterém je rychlost jeho RB8 lepší.

Němec nicméně přiznal, že zatím v Malajsii není spokojený s chováním svého vozu, což podtrhl desátým místem ve druhém pátečním tréninku.

Vettel také přiznal, že si není jistý, zda bude v kvalifikaci schopen bojovat o pole position.

"Těžko říct," odpověděl Vettel na otázku, zda je vítězství v kvalifikaci v jeho silách. "McLaren dnes vypadal velice silně, ráno i odpoledne. Ještě jsem neviděl dlouhé jízdy, myslím, že z toho, co jsem zatím zpozoroval, jsme s rychlostí na delší vzdálenosti blíž, takže uvidíme, co se dá dělat."

Vettel, který byl v prvním volném tréninku druhý, ale půl sekundy za Lewisem Hamiltonem, poznamenal, že potřebuje na svém voze zapracovat zejména pro kvalifikační režim.

"Asi nejsem úplně spokojený. Dnes odpoledne bych býval byl raději, kdybych byl o něco výš, ale je to jen jedno kolo, na co vy se díváte," řekl pilot Red Bullu.

"Celkově jsme dnes absolvovali solidní jízdy, ale ještě máme hodně co dělat. Ještě nejsem zcela spokojený, ale není to tak, že bychom čekali, že všechny své problémy vyřešíme dnes během tří hodin.

Ta jízda nebyla perfektní, protože jinak bychom byli výš, ale předtím a potom to bylo docela dobré. Byla to jednorázová situace a já jsem nevyužil pneumatiky tak, jak jsem měl. Takže ještě nejsem úplně spokojený."

Týmový kolega Mark Webber, odpoledne sedmý nejrychlejší, byl s průběhem dnešního dne spokojený, neboť se mu podařilo zvládnout celý předepsaný program.

"Nebyl to špatný pátek. Dnes večer máme hodně co projít," řekl. "V porovnání s Melbourne je to úplně jiná trať. Byl to docela produktivní den. Prošli jsme vším, čím jsme projít chtěli. Ve smyslu programu týmu to bylo velice dobré."