Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Bottas je rád, že při své premiéře porazil Maldonada

Bottas je rád, že při své premiéře porazil Maldonada

Časy na kolo ale nejsou důležité, říká.

Testovací jezdec Williamsu Valtteri Bottas vyjádřil spokojenost nad tím, že při svém debutu v závodním víkendu Formule 1 porazil týmového kolegu Pastora Maldonada. Radost má i přesto, že časy z prvního tréninku nemají příliš vypovídající hodnotu.

Loňský šampion GP3 nahradil dnes dopoledne na Sepangu v kokpitu Bruna Sennu a absolvoval první z patnácti naplánovaných pátečních jízd, ve kterých by se měl v letošní sezóně objevit.

Jeho čas 1:39.724 byl o pouhý zlomek sekundy rychlejší než ten, co zajel Maldonado (1:39.783). Fin následně prohlásil, že oba jezdci měli své programy "víceméně stejné".

"Nakonec, je to jen první trénink a ten normálně není o časech na kolo," řekl v pátek Bottas. "Samozřejmě je to hezké (být rychlejší), jsem pořád závodníkem a líbí se mi to.

Neporovnával bych časy na kolo. Miluju závodění, a proto to dělám, je hezké být vpředu, ale o tom to není.

Nejdůležitější je získat pro tým data a udělat změny v nastavení, pro mě je pak důležité jezdit vyrovnaně a neudělat chybu."


Bottas také řekl, že jeho cílem pro letošní sezónu je využít všech šancí, které mu Williams nabízí, a nehledět přitom na časy na kolo.

"Pro mě je opravdu důležité vyvarovat se chyb," řekl. "Nejhorší by pro mě bylo nevyjet a neabsolvovat testovací plán.

Myslím, že můj první trénink byl docela dobrý, odjeli jsme celý testovací program a všechno šlo tak, jak by mělo.

Bylo dobré, že všechno fungovalo a neměli jsme problém. Okamžitě jsem se dostal do rytmu, mám se ale ještě hodně co učit, takže se na to dnes večer pořádně podíváme a dozvíme se více."