Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vítězstvím se nic nemění, mírní nadšení Alonso

Vítězstvím se nic nemění, mírní nadšení Alonso

Španěl i přes špatnou formu Ferrari vyhrál v Malajsii.

Fernando Alonso mírní nadšení ze svého překvapivého vítězství v dnešní Velké ceně Malajsie, to totiž podle jeho slov nic nemění na současné špatné formě týmu Ferrari.

Španěl se v deštěm přerušeném závodě probil z osmé pozice na první, ubránil se tlaku dotírajícího Sergia Pereze a vybojoval pro stáj z Maranella důležité vítězství.

Ačkoliv je však nadšený z dnešního výsledku, varuje Alonso, že Ferrari stále ještě nepřekonalo své současné problémy.

"Dnes velké překvapení," řekl po závodě šťastný Alonso. "Myslím, že jsme nebyli konkurenceschopní v Austrálii a nebyli jsme konkurenceschopní ani tady a cílem bylo získat co nejvíce bodů, dnes jsme jich získali 25, takže neuvěřitelný výsledek.

Skvělý výsledek pro tým, dobrý výsledek ve třetí části kvalifikace a dnes jsme zůstali v klidu i v extrémních podmínkách. Gratuluji týmu, tohle vítězství si zaslouží.

Tohle období je těžké, ale tuto neděli si samozřejmě budeme pamatovat."

Na otázku, zda dnešní vítězství dodává Ferrari čerstvou motivaci znovu bojovat, Alonso odpověděl: "Abych pravdu řekl, nic se tím nemění.

Jsme v pozici, ve které nechceme být, bojujeme o postup do třetí části kvalifikace a bojujeme o to, abychom získali nějaké body. My chceme bojovat o pole position a vítězství, takže v těchto prvních dvou závodech rozhodně zaostáváme.

Cílem bylo neztratit příliš mnoho bodů a my jsme neztratili žádné. Tohle je vzhledem k těm prvním dvěma závodům pozitivní zpráva, ale do Číny, Bahrajnu a Barcelony vezeme spoustu věcí, tým do toho vkládá spoustu úsilí.

Vzájemně si věříme a tohle vítězství nám v následujících dvou dnech v továrně dá velký důvod k radosti, ale nemění to nic na odhodlání nadále vítězit."

V závěrečných kolech se Alonsovi velice rychle blížil Perez, který však krátce před cílem chyboval a boj o vítězství se připravil. Alonso však přiznal, že za normálních podmínek je Ferrari stále příliš pomalé.

"Co se konzistence týče, jsme na tom dobře, ale nejsme dost rychlí," řekl Alonso. "Měli jsme dost štěstí, že jsme tu pozici udrželi."