Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Na Alonsa jsem měl, věří Perez

Na Alonsa jsem měl, věří Perez

Mexičan v Malajsii bojoval o vítězství.

Sergio Perez je přesvědčen o tom, že byl v dnešní Velké ceně Malajsie schopen předjet vedoucího Fernanda Alonsa a vybojovat své premiérové vítězství v kariéře, přesto však druhé místo považuje za fantastický výsledek.

Mexičan v dnešním deštěm ovlivněném závodě v závěru mílovými kroky stahoval na prvním místě jedoucího pilota Ferrari. Nejprve se však zdržel kvůli pozdějšímu přezouvání na suché pneumatiky, nakonec pak svou šanci na vítězství definitivně zahodil, když v předposlední zatáčce vyjel mimo trať a nechal si Alonsa příliš ujet.

I přesto však Perez dosáhl životního úspěchu a pro Sauber vybojoval nejlepší výsledek od třetího místa Heinze-Haralda Frentzena ve Velké ceně USA 2003, nepočítáme-li roky strávené pod vlastnictvím BMW.

Perez, který je navíc prvním Mexičanem na stupních vítězů od Pedra Rodrigueze na Zandvoortu 1971, podotkl, že vítězství dnes bylo možné a pochválil práci svého týmu.

"Myslím, že vítězství dnes bylo na dosah," řekl Perez, nyní pátý v průběžném pořadí s 22 body. "Tým samozřejmě odvedl velice dobrou práci a povolal mě do boxů v pravý čas. Ztratili jsme pouze na konci při druhé zastávce, při které to nebylo úplně ideální se spojkou, ale pak se mi dařilo Alonsa kolo co kolo stahovat.

Ztratil jsem kontrolu nad vozem a prohrál jsem tak souboj o vítězství. I tak to ale byl pro tým skvělý den. Povolali mě ve správnou chvíli. V těch podmínkách bylo těžké udržet auto na trati, bylo to neuvěřitelné. Oni byli také soustředění, zavolali mě ve správný čas, což bylo klíčové."

Perez se o šanci pokusit se předjet Alonsa definitivně připravil, když chyboval v předposlední zatáčce a nakrátko vyjel mimo trať.

"Věděl jsem, že ho musím předjet rychle, protože mi dost rychle odcházely pneumatiky. Díval jsem se, kudy bych ho mohl předjet a pak jsem byl trochu široký, dotkl se mokrého obrubníku a měl jsem štěstí, že jsem neskončil v kačírku.

Druhé místo je nakonec pro tým skvělé. Je to spousta bodů. Je to teprve druhý závod, ale snad se nadále budeme zlepšovat, abychom mohli bojovat."