Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

LMS Brno 2012 – 2. díl

LMS Brno 2012 – 2. díl

Vstupenky. Úvodní závod šampionátu.

Závod zrušen! Další informace jsou v tomto článku Zde anebo na stránkách okruhu Zde.

Ve dnech 7.-9. září bude na brněnském automotodromu probíhat závodní víkend evropské série vytrvalostních závodů ELMS. V tomto díle budete seznámeni s nedávno vydanými informacemi o vstupenkách. Již o tomto víkendu se koná na francouzském okruhu Paul Ricard úvodní závod tohoto mistrovství. Dozvíte se informace ke tomuto podniku pro učinění představy.

Vstupenky na brněnský závod

Vedení AMD Brno již zveřejnilo podrobnosti o vstupenkách, které jsou k dispozici v předprodeji. V nabídce je celkem pět druhů s pojmenováním v angličtině.

Prvním typem je Silver Card, která umožní vstup na všechny tribuny. Jedná se o tři přírodní (C, D, G) a dvě sedadlové u cílové rovinky (T3 - krytá a T5). Výhodou tak může být sledování šest hodin trvajícího závodu na různých místech. Podrobnosti o tribunách budou vydány v článku před závodem. Tento typ vstupenky lze zakoupit nyní za 390 korun, na místě bude v prodeji za 500 korun.

Druhý typ je Gold Card, který rozšiřuje možnosti vstupu na tribuny o přístup do paddocku. Vzhledem k menšímu počtu účastníků však nelze spoléhat na umístění techniky v této části. Pouze za příznivých okolností lze případně spoléhat na zpřístupnění garáže anebo setkání s některým s jezdců. S jistotou lze zde očekávat jen přítomnost týmů z doprovodných sérií. V předprodeji ji lze zakoupit za 790 korun, na místě bude v prodeji za 1 000 korun.

Další dva druhy představují zlevněné vstupné: Junior Card pro fanoušky mladší 18 let a Senior Card pro návštěvníky starší 65 let. V obou případech stojí vstupenky 150 korun v předprodeji i na místě. Umožňují i vstup do paddocku.

Bohužel v Brně nebude možné navštívit boxovou uličku – pokud si neobstaráte VIP Card dostupnou výhradně v předprodeji za 2 990 korun. V ceně je i občerstvení, není však zmíněn vstup na startovní rošt.

Foto: Zdenda Balcar

Zahájení sezony na jihu Francie

Pro srovnání lze použít úvodní závod, který proběhne již tento víkend na okruhu Paul Ricard. Zde bude umožněn i vstup do boxové uličky za příplatek okolo 30 euro. Návštěva startovního roštu v programu zahrnuta je, ale nyní pouze u VIP vstupenek.

K úvodnímu závodu je zatím přihlášeno 20 účastníků. V popisu jednotlivých tříd budou uvedeny i rozdíly mezi předsezónní a loňskou účastí.

LM P2

Nejpočetněji zastoupená třída s 11 vozy bude letos hlavní kategorií. Tou bylo loni 6 prototypů LM P1, LM P2 jelo celkem osm. Před sezónou bylo původně uvedeno 13 zástupců, ale nepojede tým Jet Alliance a Oak Racing nenasadí svůj druhý vůz, pro nějž nemá posádku.

K vidění tak budou vozy Nissan Z11SN (Greaves Motorsport a Jota), Lola B12/80 (Status GP), Morgan (Oak Racing), Norma M200P (Extréme Racing) a nejpočetnější Oreca 03 s šesti vozy. Zde bude poutat pozornost především tým osminásobného mistra rally, Sebastiena Loeba. V kokpitu jeho vozů budou zkušení vytrvalostní jezdci Nicolas Minassian a Stéphane Sarrazin doplnění Nicolasem Marrocem.

V této třídě je i největší zastoupení zkušených jezdců včetně mistrů v kategoriích šampionátu LMS: úřadující mistr této kategorie Tom Kimber-Smith, ale také Soheil Ayari, Guillaume Moreau, Giammaria Bruni, Sam Hancock.

LM PC

Loni pěti vozy zastoupená kategorie shodných prototypů bude ve Francii zastoupena pouze dvěma účastníky. Před sezonou navíc uvedený tým Sebastiena Loeba nesehnal posádku pro svůj vůz.

LM GTE Pro

Tuto třídu potkal výrazný odliv účastníků, když místo devíti vozů zde bude pouhá třetina. Původně bylo přihlášeno pět stájí s třemi různými modely. Nakonec se na roštu objeví pouze tři vozy Ferrari 458 Italia.

LM GTE Am

Alespoň zde budou k vidění nejen vůz Ferrari, ale také Porsche 911 a Aston Martin Vantage. Celkem čtyři posádky (před sezonou dvě) znamenají také pokles z loňských šesti vozů. Přímo ve Francii se pokusí obhajovat titul Raymond Narac a Nicolas Armindo.

Jediný účastník ve třídě pohárových vozů LM GTC si svoji účast pravděpodobně rozmyslel.

Závod bude možné sledovat na internetu přes stránky pořadatele anebo na kanálu Sport 5. Přenos by měl být zahájen v 11,45 (Sport 5 v 11,50) a ukončen v 18,20.

Foto: DPPI 

Užitečné odkazy

Stránky ELMS Zde

Stránky pořadatelské organizace, kde jsou uvedeny další informace o šampionátu a účastnících. Měl by zde probíhat i přenos závodu a ve vytrvalostních závodech vhodná aktuální časomíra.

Sport 5 Zde

Český televizní program zaměřený na motorsport.Lze zde zjistit dostupnost programu v nabídce kabelových televizí, systému IPTV anebo prostřednictvím satelitu. Stránky nabízí program stanice 14 dní dopředu.

LMS Brno 2012 - 1. díl Zde

V tomto díle je uveden kalendář na celou sezónu a podrobnosti o nasazených třídách.