Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Merhi a Wickens zkompletovali sestavu Mercedesu v DTM

Merhi a Wickens zkompletovali sestavu Mercedesu v DTM

Oba jezdci přecházejí do šampionátu z formulových sérií.

Mercedes zkompletoval svou sestavu závodních jezdců pro letošní sezónu DTM, když se mu upsali Robert Wickens a Roberto Merhi.

Spolu s Christianem Vietorisem se stali členy týmu Mercedes Junior Team, který pouze slučuje mladé jezdce. Mentorem týmu je sedminásobný mistr světa Formule 1 Michael Schumacher.

Wickens, který v loňském roce vyhrál šampionát Formule Renault 3.5, bude v týmu Mücke Motorsport týmovým kolegou Davida Coultharda.

"DTM je skvělá série - bojujete proti nejlepším jezdcům,"
řekl Kanaďan. "Jsem rád, že mi Mercedes-Benz dává šanci ukázat, co dokážu v prostředí Junior Teamu. Mým hlavním cílem bude dokončit každý závod a podávat slušné výkony."

Loňský šampion Euroserie Formule 3 Roberto Merhi bude v týmu Persson Motorsport, kde zdědí sedačku právě po Vietorisovi, který se přesouvá do HWA k Jamiemu Greenovi, Ralfu Schumacherovi a Garymu Paffettovi. Španěl bude mít za týmovou kolegyni Němku Sussie Wolf.

Michael Schumacher, který byl členem prvního juniorského týmu Mercedesu v roce 1990, řekl: "Začátky své kariéry si dobře pamatuji stejně tak jako to, co jsem si vzal ze svého působení v Mercedes-Benz Junior Teamu. Nejlepším možným způsobem mě naučil pracovat s inženýri a pomohl mi vybudovat si profesionální vztah s médii.

Jsem rád, když vidím, jak se Christian, Roberto a Robert vyvíjejí, určitě budou úspěšní. Mercedes-Benz klade velký důraz na rozvoj další generace jezdců a existuje spousta příkladů, které to dokazují."


Wickens s Merhim zaplnili poslední dvě místa ve startovní listině DTM pro letošní rok. Místo tak nezbylo pro Mara Engela a Rengera van der Zandeho.