Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Mercedes ještě nepochopil své problémy plně, říká Rosberg

Mercedes ještě nepochopil své problémy plně, říká Rosberg

Stáj s Brackley trápí potíže s teplotou pneumatik.

Nico Rosberg se nechal slyšet, že se jeho tým Mercedes stále ještě plně nepřenesl přes své problémy, které jej trápily v prvních dvou velkých cenách letošní sezóny.

Německý tým sice předvádí velmi nadějnou formu v kvalifikacích, ze závodů si však zatím odvezl všehovšudy jeden bod. Problémem jsou pneumatiky, které se Mercedesu v Austrálii přehřívaly, v Malajsii se je zase jezdcům nedařilo na správnou provozní teplotu zahřát.

Ačkoliv Rosberg podotkl, že Mercedes již svému problému rozumí lépe, přiznal, že stále ještě není za vodou.

"Jsem si jistý, že tomu rozumíme o něco lépe, ale v Malajsii byl ten problém o něco jiný než v Austrálii, takže jsou to dvě samostatné věci," řekl Rosberg ohledně situace s pneumatikami.

"Poučili jsme se, ale není to tak snadné. Ještě nechápeme všechny své problémy plně, takže to skutečně půjde krok za krokem a budeme se snažit tu situaci zlepšit."

Pilot Mercedesu je však přesvědčen, že je na tom nyní jeho tým lépe a kdyby se Velká cena Malajsie jela za sucha a vyšších teplot, rozhodně by podal lepší výkon než v Austrálii.

"Bývali bychom byli lepší," řekl. "V Melbourne jsme se hodně trápili kvůli horku a udělali jsme spoustu věcí, abychom tu situaci zlepšili, takže bychom v Malajsii vypadali lépe, ale ne tak dobře jako v kvalifikaci."

Ačkoliv Rosberg přiznává, že Mercedes je v kvalifikaci velice silný, je přesvědčen o tom, že dobrá startovní pozice mu příliš nepomůže, nebude-li Mercedes schopen v závodech zacházet s pneumatikami lépe.

"Vůz má potenciál být velice, velice rychlý v kvalifikaci. Možná i o trochu víc než v posledních závodech, ale neřekl bych, že jsme měli na pole position. S rychlostí, kterou máme v závodech, i když jste na pole position, nevyhrajete, takže musíme zapracovat na rychlosti v závodě."