Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Vettel je po pátečních trénincích spokojenější

Vettel je po pátečních trénincích spokojenější

Návrat ke staršímu řešení výfuků přinesl dobré výsledky.

Sebastian Vettel se nyní za volantem Red Bullu RB8 cítí lépe, řekl to po pátečních trénincích, ve kterých zkoušel starší řešení vývodů výfuků.

Obhájce titulu jel s původní verzí výfukového systému, zatímco jeho týmový kolega Mark Webber trénoval s novým, aby Red Bull získal možnost porovnat obě řešení přímo.

"Myslím, že jsem se tu dnes cítil o něco lépe, všechno to spolu lépe sedělo, takže uvidíme," řekl po trénincích Vettel. "Je poměrně těžké teď něco říct. Já na této trati nemám porovnání a je tu chladněji, ale vypadá to o něco konkurenceschopněji a docela vyrovnaně."

Na otázku, zda si starší řešení výfuků ponechá i pro zbytek víkendu, Vettel odpověděl: "Nevím, ale teď jsem spokojený. Teď se musíme podívat na data a porovnat obě auta, abychom zjistili, které řešení je lepší."

Týmový kolega Webber byl rovněž s pátečními tréninky spokojený a doufá, že přímé porovnání obou systémů týmu pomůže udělat před sobotou krok vpřed.

"Auto, které měl dnes Seb, jsem už nějakou dobu neřídil a on také ne," řekl Webber. "Bylo to poprvé, co v něm opět seděl a ta auta v různých částech okruhu fungují různě, takže to dnes večer musíme projít.

Možná vzájemně převezmeme některé své silné a slabé stránky. Z celkového hlediska jdeme správným směrem."

Vettel s Webberem skončili v odpoledním volném tréninku na třetím a čtvrtém místě se ztrátou 0,172s, respektive 0,460s na nejrychlejšího Michaela Schumachera.