Novinky

  • 29.04.2024 Neutral Rozhodnutí o změně bodovacího systému bylo odloženo

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

Facebook Instagram

Nabídku Ferrari bych odmítl, říká Pérez

Nabídku Ferrari bych odmítl, říká Pérez

Mexičan nechce přestupovat během sezóny.

Sergio Pérez se nechal slyšet, že by v současné době odmítl případnou nabídku na angažmá u týmu Ferrari, pokud by jej chtěl italský tým posadit do druhého vozu vedle Fernanda Alonsa.

Zatímco Španěl je v čele průběžné klasifikace šampionátu, jeho týmový kolega Felipe Massa získat během prvních pěti velkých cen letošní sezóny pouhé dva body. Ferrari proto připomnělo, že Brazilec musí zlepšit své výkony.

V posledních týdnech se proto otevřeně spekuluje o možném náhradníkovi za Massu a Pérez je v tomto jedním z nejčastěji skloňovaných jmen. Mexičan však trvá na tom, že chce dokončit letošní ročník u Sauberu.

"Pokud by tato situace skutečně nastala, odmítl bych, jelikož bych nechtěl přestupovat v polovině sezóny," řekl Pérez. "Myslím, že celý ten humbuk ohledně možné změny je hodně nafouknut médii.

Zahájil jsem sezónu u Sauberu a dokončím svou sezónu u Sauberu, odevzdám svému týmu svých sto procent."

Na otázku, zda je na spojování jeho osoby s angažmá u Ferrari něco pravdy, Pérez odpověděl: "Zvěsti, nic víc. Věřím, že se Massa zase zvedne a odvede dobrou práci. Je to silný jezdec a má za sebou skvělý tým. Jakmile se zvedne, všechny tyhle povídačky najednou zaniknou.

Myslím, že by si lidé neměli plést motory a jezdce. Tyhle zvěsti už kolují nějakou chvíli, já samozřejmě jsem s Ferrari spojený, s jejich jezdeckou akademií Ferrari. Moje pozice je však jasná, jezdím pro Sauber a zůstanu tady."