Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Mercedes může z letošních pneumatik dostat víc, věří Rosberg

Mercedes může z letošních pneumatik dostat víc, věří Rosberg

Němec přitom zůstává jedním z favoritů na zisk titulu.

Nico Rosberg je přesvědčen o tom, že současná dobrá forma Mercedesu by se v nadcházejících závodech mohla ještě zlepšit, tým je totiž velice blízko lepšího pochopení letošních pneumatik Pirelli.

Němec byl za poslední čtyři závody nejlépe bodujícím závodníkem z celého pole, což by z něj mohlo udělat černého koně boje o mistrovský titul.

Ačkoliv však Mercedes boji o vítězství v šampionátu zatím nepřikládá velkou váhu, Rosberg věří, že by Mercedes mohl brzy začít podávat ještě lepší výkony než nyní.

"Máme v týmu velice chytré lidi, kteří se na to dívají a přicházejí s nápady," řekl Rosberg ohledně náročnosti snahy pochopit letošní pneumatiky. "Myslím, že bychom mohli být v této oblasti opravdu dobří a brzy z ní dostat maximum.

Samozřejmě jsou tu stále otazníky a další věci, protože je to opravdu složité, ale já bych řekl, že bychom to mohli rychle pochopit. Navíc, Monako bylo loni jedním z našich nejhorších závodů letos bylo jedním z našich nejlepších. To proto, že jsme se zkrátka poučili."

Rosberg poznamenal, že se zatím příliš nesoustředí na boj o titul, ale spíše na jednotlivé velké ceny.

"Nemyslím na to tolik. V Monaku jsem měl nejlepší auto ze všech. Myslím jen na příští závod. Tohle období je hezké, protože jdeme do každého závodu s tak dobrým autem. Jdu do závodu s pocitem, že mohu dosáhnout skutečně dobrého výsledku a to je hezký pocit. To je vše, na co myslím, příští závod, pokusit se ho vyhrát."

Rosbergův týmový kolega Michael Schumacher se nechal slyšet, že šance Mercedesu na titul budou jasné teprve za několik dalších závodů.

Na otázku týkající se výhledů na mistrovský titul ve světle Rosbergových nedávných výsledků sedminásobný šampion odpověděl: "Jsou to hezké statistiky a Nico je na tom, co se bodů týče, opravdu dobře, ale ty další závody ukážou, zda jsme schopni tam zůstat, nebo zda půjde vývoj spíše proti nám.

Nemyslím si, že se to dozvíme po tomto závodě, ale ty další závody nám trochu ukážkou směr."

Ačkoliv je však Rosberg ve velmi dobré formě, Schumacherovy dosavadní výsledky nedávají příliš důvodů k optimismu. Němec přitom přiznává, že jeho šance na titul jsou již prakticky nulové.

"Říkal jsem to od začátku sezóny, letos to nebude sezóna, ve které budeme bojovat o titul," připomenul Schumacher. "Možná se pletu, protože Nico potvrdil, že je stále ve hře. Ale bude to ještě dlouhý rok, takže uvidíme, zda to tak bude, nebo ne, ale co se mě týče, já se dvěma body teď nemusím na titul myslet."