Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Pole position je zadostiučiněním, říká Vettel

Pole position je zadostiučiněním, říká Vettel

Red Bull vyhrál kvalifikaci i přes nutnost upravit vůz.

Sebastian Vettel se nechal slyšet, že jeho pole positon na Velkou cenu Kanady je pro tým Red Bull zadostiučiněním, neboť prokázal, že je rychlý i poté, co musel upravit podlahy svých vozů.

Red Bull byl po závodě v Monaku nucen zakrýt otvory v podlaze, které FIA po dotazech konkurenčních týmů prohlásila za nelegální.

Změny však zjevně letošní RB8 ve výkonnosti příliš neovlivnily a Němec si i s upraveným vozem dojel pro svou druhou letošní pole position.

"Změnili jsme auto, museli jsme zakrýt tu díru či škvíru, zdá se, že funguje docela dobře i bez té díry," řekl po kvalifikaci Vettel.

"Není to jen díra v podlaze, co o všem rozhoduje. Je škoda, že se to vyvíjelo tak či onak a škoda, že to tak bylo prohlášeno. My jsme se o svou výkonnost nebáli.

Neměli jsme obavy, že by to mělo nějaký velký dopad na výkonnost. Dnes to bylo dobré a i bez té díry jsem si to dnes užil."

Vettel přiznal, že měl Red Bull co dělat, aby před Kanadou provedl patřičné úpravy, proto byl překvapen náskokem na své soupeře.

"Neměli jsme moc času zareagovat, záleží to na tom, jakého postupu se držet. My jsme se soustředili na sebe a to bylo důležité.

V kvalifikaci jsme se pokusili dostat maximum z každé jízdy. Zdálo se, že se s každou jízdou zlepšujeme a utéct ostatním klukům bylo docela překvapivé.

Na téhle trati je obzvláště těžké udělat ten rozdíl, takže jsem velice šťastný."