Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Alonso nevylučuje, že by mohl v Kanadě vyhrát

Alonso nevylučuje, že by mohl v Kanadě vyhrát

Španěl vyrovnal svůj letošní nejlepší kvalifikační výsledek.

Fernando Alonso nevylučuje, že by mohl ve Velké ceně Kanady dosáhnout na vítězství. V kvalifikaci totiž vyrovnal svůj letošní nejlepší výsledek a do závodu odstartuje ze třetí pozice.

Pilot Ferrari ztratil na vítězného Sebastiana Vettela 0,367 sekundy a ačkoli přiznal, že bude muset odvést lepší práci než Němec a druhý Lewis Hamilton, chce-li vyhrát, této možnosti se nevzdává.

"Nikdy nevíte," řekl po kvalifikaci na tiskové konferenci Alonso. "Letos se závody těžko předvídají. To, co si myslíme v sobotu odpoledne, obvykle není to, co se stane v neděli. Uvidíme.

Bylo by hezké tady vyhrát, ale víme, že v tuto chvíli jsou tu dva lidé, kteří jsou rychlejší než my. Dnes to potvrdili a my zítra budeme muset být lepší, chceme-li vyhrát."

Španěl, jehož tým se po výkonnostně slabém začátku sezóny dotahuje na svou konkurenci, je podle svých slov nadšený z pokroku, který Ferrari v Kanadě udělalo díky dalším novým dílům.

"Jsem spokojený s výkonností vozu. Je to pro nás velice hladký víkend. Nové díly fungují, jak se čekalo, Felipe (Massa) i já jsme okamžitě cítili dobrou přilnavost a pokrok ve výkonnosti auta.

Opakujeme, co jsme udělali v Barceloně a tam jsme získali důležité pódium a v Monaku jsme znovu měli konkurenceschopné auto a byli na pódiu. Tady jsme díky dlouhým rovinkám a šikanám také konkurenceschopní."

Také Alonsův týmový kolega zajel svou letošní nejlepší kvalifikaci, když si vyjel šestou pozici.