Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Domenicali: "Vettel by mohl být ve Ferrari vedle Alonsa."

Domenicali: "Vettel by mohl být ve Ferrari vedle Alonsa."

Ital by si dovedl představit oba šampiony v jedné stáji.

Dvojnásobní mistři světa Fernando Alonso a Sebastian Vettel by spolu mohli koexistovat u týmu Ferrari, takový je názor jeho šéfa Stefana Domenicaliho.

Ital se nechal slyšet, že jsou oba závodníci dost inteligentní na to, aby spolu dokázali být u jednoho týmu, aniž by spolu měli vzájemné problémy.

"Myslím, že jsou to oba inteligentní lidé a snadno by spolu mohli koexistovat," řekl Domenicali v rozhovoru pro Sport Bild a Auto Bild.

Jak Vettel, který je spojován s přestupem k Ferrari na konci roku 2013, kdy mu skončí současná smlouva s Red Bullem, tak Alonso letos bojují o svůj třetí mistrovský titul, který by je pasoval do role nejmladšího trojnásobného šampiona v historii Formule 1.

Komerční šéf F1 Bernie Ecclestone, který se rozhovoru také zúčastnil, s názorem Domenicaliho souhlasí.

"To by nebyl problém, oba to jsou jezdci, kteří neustále hledají nové výzvy a být ve stejném týmu by pro ně bylo velkou výzvou," řekl Ecclestone.

"Oba by si mysleli, že toho druhého mohou snést, jelikož jsou si sebou jistí a Stefano by udělal, co by bylo třeba, aby jim zajistil stejné podmínky.

Bylo by to stejné jako to, co jsem udělal v roce 1979 u Brabhamu s Nikim Laudou a Nelsonem Piquetem. Řekl jsem jim, kluci, je to jednoduché: kdo z vás je rychlejší, ten je týmovou jedničkou."

Domenicali však zastává názor, že Alonso je nejrychlejším závodníkem současného startovního pole.

"Alonso je nejrychlejším jezdcem ze všech, tím jsem si jistý a je tomu tak už od testů na začátku letošního roku, navzdory faktu, že naše auto rozhodně nebylo velice rychlé," dodal Domenicali.

"Teď jsme ho zlepšili, i když ještě nejsme na úrovni, na které chceme být. Vozy jsou velice vyrovnané a my jsme svědky skutečně úžasného šampionátu, který je pro diváky skutečnou podívanou."

Alonso je po sedmi závodech druhým mužem průběžné klasifikace sezóny 2012, přičemž třetí Vettel na něj ztrácí pouhý bod.