Novinky

  • 26.04.2024 Good Nico Hülkenberg bude od roku 2025 jezdit za Stake F1 Team KICK Sauber.

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

Facebook Instagram

Nadšený Schumacher pódiové umístění nečekal

Nadšený Schumacher pódiové umístění nečekal

Němec se na stupně vítězů postavil po 99 závodech.

Michael Schumacher si náramně užil své 155. umístění na stupních vítězů v kariéře, třetí místo ve Velké ceně Evropy totiž vzhledem ke startovní pozici nečekal.

Schumacher, který do závodu vyrážel až ze dvanáctého místa, se na pódium postavil poprvé od svého návratu do Formule 1 v roce 2010.

Při protínání cílové pásky si přitom Němec ani neuvědomoval, na jaké pozici skončil.

"Na pódium jsem ve skutečnosti vůbec nepomýšlel, ani na konci závodu, bylo to až po projetí cílem, kdy jsem se zeptal kluků, jak jsme skončili," řekl Schumacher.

"Viděl jsem tabuli pro (Marka) Webbera a ta ke konci ukazovala osmé a sedmé místo a já věděl, že jsem o jednu pozici před tím. A pak mi kluci řekli, že jsem třetí, je to pódium, a já tomu nemohl uvěřit.

Je to něco, co jsem nečekal, tak trochu ztratíte přehled o tom, kolikátí jste, protože jsem v těch závěrečných fázích měl docela napilno a navíc (Lewis) Hamilton a (Pastor) Maldonado měli ten incident, takže jsem v tu chvíli ztratil přehled."

Schumacher dodal, že pocity z úspěšného závodu jsou tím, kvůli čemu se po tříleté odmlce vrátil do Formule 1, přičemž dosáhnout na stupně vítězů v tak dramatickém závodě přináší o to sladší pocit.

"Jsou to tyhle momenty, které si rozhodně hluboce užíváte a je zkrátka úžasný pocit být po tak dlouhé době zpátky," řekl Schumacher, který stál naposledy na pódiu po svém vítězství ve Velké ceně Číny roku 2006, tedy po 99 závodech.

"Několikrát jsme tomu byli blízko a konečně se to stalo a to velice zajímavým způsobem a na trati, kde se obtížně předjíždí, ale díky rozdílným strategiím a odlišnostem na trati to bylo docela vzrušující a to je ten nejlepší způsob, když se vám podaří to, co mně, vyskočit na pódium. Dosáhnout toho tak vzrušujícím způsobem mě činí extra šťastným.

Ale kvůli tomu tady jsem, abych byl nadšený, konečně slyšet zprávu třetí místo je sladký konec tak nepředvídatelného závodu. Přejít ze strategie jedné na dvě zastávky znamenalo, že jsem měl na konci dobré pneumatiky."