Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Maldonado nemá v úmyslu změnit svůj jezdecký styl

Maldonado nemá v úmyslu změnit svůj jezdecký styl

Venezuelan už letos způsobil několik kolizí.

Pastor Maldonado prohlásil, že nehodlá změnit svůj jezdecký styl i přesto, že za své počínání byl již několikrát penalizován.

Jezdec Williamsu, který si při Velké ceně Španělska připsal své premiérové vítězství, byl potrestán za kolizi se Sergiem Perezem v Monaku a za další incident s Lewisem Hamiltonem ve Valencii.

Jeho jezdecký styl už v několika případech vyústil v havárii. Maldonado jej ovšem podle svých slov nehodlá změnit.

"Jistě, budu jezdit stejným stylem a musíme tlačit," řekl Maldonado. "Rozdíly jsou minimální a myslím, že jezdci nyní jezdi jinak."

Maldonado věří, že penalizace za kolizi s Hamiltonem byla pouze smůlou. Sám to považuje za závodní incident.

"Myslím, že jsem měl v posledních několika závodech pouze smůlu," řekl Venezuelan. "Obzvlášť v Monaku a Montrealu, protože jsem byl penalizován kvůli převodovce a v kvalifikaci v Montrealu jsem havaroval, rychlost tu ale vždy byla a co se posledního závodu týče, je těžké ho hodnotit, protože Lewis ztrácel kolem tří sekund na kolo.

Uviděl jsem šanci dosáhnout po velmi obtížném závodě na podium. Obzvlášť na začátku to bylo těžké, když jsem byl desátý, pak jsem ale měl dobrý závod a těšil jsem se na pódium. Jeden a půl kola před koncem jsem měl šanci získat Lewisovu pozici, on se snažil bránit, já útočil a podle mě to byl klasický závodní incident.

Byl jsem zklamaný, protože jsem měl na dosah dobré body pro sebe a pro tým, stále je před námi ale hodně závodů a sezóna je dlouhá."


Pilot Williamsu už nicméně necítí, že by si na něj sportovní komisaři za jeho agresivní jezdecký styl zasedli.

"Nemyslím si to. Měl jsem smůlu, je to jako fotbal a my samozřejmě musíme respektovat pravidla. Pokud je nedodržujete, jste potrestání a tak to je."