Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Safety car ve Valencii nebyl nutný, stojí si za svým Vettel

Safety car ve Valencii nebyl nutný, stojí si za svým Vettel

"Nikdy jsem neřekl, že to bylo úmyslné."

Sebastian Vettel si i nadále myslí, že nebylo nutné ve Velké ceně Evropy vyslat na trať safety car, popřel ovšem, že by prohlásil, že safety car byl vyslán záměrně, aby byl smazán jeho náskok.

Zpomalovací vůz na trať vyjel po kolizi Heikkiho Kovalainena a Jeana-Erica Vergne, po které zůstaly na trati trosky jejich vozů. V tu chvíli byl Vettel na čele s téměř půlminutovým náskokem.

Ve čtvrtek před Velkou cenou Velké Británie pilot Red Bullu řekl, že i nadále má pocit, že nebylo potřebné safety car na trať vyslat. Rozhodnutí komisařů ovšem akceptuje.

"Nikdy jsem neřekl, že to bylo úmyslné," řekl Vettel novinářům na Silverstonu. "Řekl jsem, že z mého pohledu to nebylo potřeba. Já ale nerozhoduji. To dělá ředitelství závodu, které rozhodne, kdy vyjede (safety car). Jestliže to považují za nezbytné, musíme to akceptovat.

A opět, bez ohledu na to, jak to bylo, media odstraní důležité pasáže a je to úplně jinak.

Měl jsem čas se znovu podívat, proč vyjel safety car, už předtím jsme měli na trati nečistoty, a nic se nestalo, pak jich (trosek) přibylo...

Ale není to moje rozhodnutí. Nemohu tedy říct, zda bylo správné či špatné, podle mě jsme měli pokračovat v závodění. V daném okamžiku jsem měl ale menší přehled o dění než ředitelství závodu."


Němec, který odstoupil ze závodu krátce po safety caru, si závod až do té chvíle velmi užíval.

A i přesto, že Red Bull udělal ve Valencii krok vpřed, dvojnásobný mistr světa doufá v potvrzení formy na Silverstonu.

"Musíme být trpěliví. Ve Valencii jsme udělali krok vpřed a až do té chvíle jsem měl velmi klidný víkend, Mark měl ovšem několik problémů s vozem. Až do toho selhání jsem měl klidný průběh víkendu i závodu.

Zdálo se, že vše jsme poskládali dohromady a fungovalo to. Myslím, že to, co jsme s autem udělali, ho změnilo. Tady to musíme potvrdit. Je to rozdílný okruh."