Novinky

  • 17.04.2024 Good Andretti zprovoznil menší továrnu F1 v Silverstonu

  • 12.04.2024 Bad Zemřel Ted Toleman, zakladatel týmu F1

  • 08.04.2024 Bad Další Albonovo poškozené šasi letí do Silverstonu.

Facebook Instagram

Hamilton přiznal, že osmá pozice na startu byla maximum

Hamilton přiznal, že osmá pozice na startu byla maximum

Britský pilot se trápil na přechodných pneumatikách.

Lewis Hamilton určitě doufal na své domácí trati v lepší výsledek kvalifikace, nakonec ale přiznal, že v danou chvíli bylo osmé místo maximem.

Všechno probíhalo podle plánu až do chvíle, kdy bylo třeba nazout přechodné pneumatiky. Když se k tomuto kroku ve třetí části kvalifikace McLaren odhodlal, dostalo se Hamiltonovi nepříjmného překvapení. Nedokázal na nich zrychlit kvůli problémům s jejich uvedením do provozní teploty.

"Bylo to těžké, což je vždy, když je kvalifikace na mokru, ale tentokrát to byl opravdu boj," prohlásil Hamilton. "Z nějakého důvodu se pneumatiky nepodařilo zahřát a já tak neměl vůbec žádný grip.

Pneu do mokra pracovaly vážně dobře, pak jsem se rozhodl je vyměnit za přechodné, protože se mi zdálo, že trať usychá. Čekal jsem od nich lepší grip, ale namísto toho jsem se klouzal jako blázen.

Za nic na světě nedokážu pochopit, proč ty pneu nepracovaly správně. Stává se to opravdu hodně vzácně, že nedokážu svoje pneumatiky dostat do provozní teploty. Přitom jsem na to šlapal a šlapal, auto ale vůbec nedrželo. Něco bylo špatně."

S ohledem na závod přesto zůstává Lewis Hamilton optimistický.

"Auto má lepší rychlost, než jak to vypadalo, jen dnes kvůli gumám nedrželo, tak nešlo jet rychleji," přiznal. "Udělal jsem maximum, lépe to dopadnout nemohlo. Ferrari je rychlé a pracuje se svými pneumatikami dobře, to samé platí pro Red Bull. Já se ale nevzdávám. Rád bych stál o něco výše v pořadí, ale až zítřek se počítá."