Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Force India odjíždí z domácího závodu zklamána

Force India odjíždí z domácího závodu zklamána

Její jezdci dnes na body nedosáhli.

Jezdci i šéf týmu Force India připustili, že ve Velké ceně Velké Británie promarnili příležitost bodovat.

Paul di Resta skončil po kontaktu s Romainem Grosjeanem v prvním kole, zatímco jeho týmový kolega Nico Hülkenberg se propadl z deváté na dvanáctou příčku po chybě v posledním kole v souboji s Brunem Sennou z Williamsu.

Hülkenberg, který měl vůz nastaven na mokro, řekl, že v posledních kolech dělal vše proto, aby za sebou na odcházejících pneumatikách udržel dotírajícího Sennu a Jensona Buttona.

"Je frustrující přijít o body tak blízko před cílem, moje pneumatiky ale odcházely a nebylo jednoduché auto v posledním stintu řídit,"
řekl Hülkenberg.

Di Resta pak k incidentu s Grosjeanem řekl, že si předtím, než vylétl na výjezdu z Arena sekce mimo trať, neuvědomil, že došlo mezi oběma ke kontaktu.

"Zatočil jsem do čtvrté zatáčky a v pravé zadní pneumatice nebyl žádný tlak, takže bylo jasné, že mám defekt a vyjel jsem mimo," prohlásil. "Vše, co jsem mohl udělat, bylo přivézt vůz zpátky do boxů, podlaha ale byla docela hodně poškozena.

Nazul jsem čerstvé pneumatiky a vydal se zpátky, neměl jsem ale přítlak a v Becketts jsem vyjel mimo trať. Tým mi proto řekl, že odstoupíme.

Jsem velmi zklamaný, protože včera jsme zariskovali, když jsme jeli na nastavení do sucha a dnešní podmínky by pro nás byly ideální."


"Dnes jsme měli bodovat, takže odjíždíme z našeho domácího závodu zklamáni,"
dodal šéf týmu Vidžaj Mallya.