Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Schumacher vzal havárii na sebe, nesoustředil se

Schumacher vzal havárii na sebe, nesoustředil se

Němec boural ve druhém volném tréninku na Hockenheimu.

Michael Schumacher se nechal slyšet, že si za svou havárii ve druhém volném tréninku na Velkou cenu Německa mohl sám, před ztrátou kontroly nad svým vozem se totiž podle svých slov nesoustředil.

Sedminásobný šampion havaroval na konci druhého tréninku, když na výjezdu ze zatáčky Mobil 1 najel na bílou čáru, dostal smyk a narazil do bariéry z pneumatik, přičemž poškodil všechny čtyři rohy svého mercedesu.

Trénink byl přerušen červenými vlajkami a vzhledem k pouhým čtyřem minutám, které zbývaly do jeho konce, už nestačil být restartován.

"Jednoduše jsem se nesoustředil. Mluvil jsem do vysílačky a dělal jsem nějaké jiné změny na autě a najel jsem na bílou čáru," řekl Schumacher ke své havárii.

Němec skončil na 23. pozici, trénink byl však výrazně ovlivněn deštěm a narozdíl od dopolední devadesátiminutovky tentokrát vůbec nedošlo na suché pneumatiky.

Proměnlivé podmínky podle Schumachera učinily druhý trénink prakticky irelevantním, jelikož nikdo nemohl pořádně testovat nové díly.

"Moc nám to nepomohlo, protože podmínky byly tak nestabilní, že jsme se toho nemohli moc dozvědět."

Schumacher je přesto přesvědčen o tom, že bylo dobrým rozhodnutím vyjet na trať, jelikož i pro sobotní kvalifikaci je předpovídán déšť.

"Je to, jak to je, takže z toho musíte vytěžit maximum. Kvalifikace pravděpodobně proběhne na mokru, takže proto má smysl vyjet, vyzkoušet auto, zvolit správné nastavení a tak. Ale pro neděli je to rozhodně spíš o hádání."