Novinky

  • 09.05.2024 Bad Z FIA odchází generální ředitelka, Natalie Robynová

  • 09.05.2024 Neutral Americký kongres vyšetřuje, proč Liberty odmítla Andrettiho

  • 03.05.2024 Good David Sanchez je technickým ředitelem Alpinu

Facebook Instagram

Alonso: Hamilton a Red Bully jsou největší rivalové

Alonso: Hamilton a Red Bully jsou největší rivalové

Mezi nimi se bude podle něj rozhodovat.

Fernando Alonso věří, že Lewis Hamilton z McLarenu a duo jezdců Red Bullu Mark Webber a Sebastian Vettel jsou v této chvíli jeho největšími soupeři o titul mistra světa Formule 1.

Alonso je na čele s 13bodovým náskokem na druhého Webbera. 29 bodů ztrácí Vettel a Hamilton je o dalších osm bodů zpět.

A i přesto, že úvod šampionátu byl nesmírně vyrovnaný - v úvodních sedmi závodech vyhrálo sedm různých jezdců, jsou podle Alonsa právě Hamilton a jezdci Red Bullu jeho největšími soupeři.

"Hamilton a Red Bully," řekl Alonso reportérům, když byl dotázán na své největší rivaly. "Příliš se to nezměnilo. Lotus je zřejmě silný, a když jsou rychlí, mají dobré závody, v neděli ale vždy ztrácejí body. Také (Nico) Rosberg začal dobře a myslím, že může mít rovněž dobrou sezónu, jenže trochu spadl.

Dnes bych řekl, že největšími rivaly jsou Hamilton a jezdci Red Bullu. Uvidíme, jak se to vyvine v dalších závodech a zda se k nám někdo připojí."


Dvojnásobný mistr světa, který společně s Webberem jako jediný letos zvítězil více než jednou, se domnívá, že Red Bull má stále náskok na své soupeře. Rozdíl je podle něj ovšem v tom, že letos je možné jej smazat.

"Mají nyní trochu náskok, my je ale můžeme dohnat. Není to jako loni, kdy to vypadalo, že si jedou svou vlastní ligu,"
řekl.

"Tento rok máme pocit, že pokud dokážeme vylepšit vůz, můžeme je chytit. Nejsem si tak jistý v kvalifikacích, ale v závodech ano."